Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Miami vyhrálo v Chicagu a srovnalo s ním krok

Chicago - Hvězdný LeBron James nastřílel 29 bodů a dovedl basketbalisty Miami k výhře 85:75 ve druhém finále Východní konference NBA na palubovce Chicaga. Ještě sedm minut před koncem bylo utkání vyrovnané, ale Miami zvítězilo v koncovce 12:2. Série se za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy přesouvá na Floridu, kde se třetí duel uskuteční v neděli.

Jamesův spoluhráč Dwayne Wade přidal 24 bodů. Čtyři minuty před koncem byl zápas přerušen po jeho srážce s domácím Omerem Asikem. Hvězda Miami krvácela z lokte a Asik si přivodil tržnou ránu na krku. "Máme, co jsme chtěli," komentoval Wade jedno vítězství ze soupeřova hřiště. "Teď se vracíme domů a musíme jet dál. Oni jsou na tom stejně jako my, taky dokážou vyhrávat doma i venku," konstatoval.

V defenzivně laděném utkání mělo Miami celkově o 13 procent lepší úspěšnost střelby z pole než soupeř (47:34). "Pokud nemáte rádi obrannou hru, potom se vám nemohl tenhle zápas líbit," zhodnotil zápas lakonicky James. Chicagu se navíc nedařily ani trestné hody - domácí proměnili jen 16 z 26.

Velkým přínosem pro hru Heat byl navrátilec do sestavy Udonis Haslem, jenž v roli náhradníka nasbíral 13 bodů. V dresu Chicaga byl tradičně nejlepším střelcem Derrick Rose, jenž dal 21 bodů, ale trefil pouze sedm z 23 střel z pole. Z jeho spoluhráčů už se pouze Luol Deng se 13 body dostal do dvouciferných čísel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články