Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rose je nejmladším majitelem ceny pro nejlepšího hráče NBA

Chicago - Ocenění pro nejužitečnějšího hráče NBA získal Derrick Rose z Chicaga. Dvaadvacetiletý basketbalista se stal nejmladším vítězem novinářské a fanouškovské ankety v historii a ukončil dvouletou nadvládu LeBrona Jamese z Miami. Rose v hlasování, kterého se od loňska účastní i fanoušci, získal celkem 1 182 bodů. Druhý skončil Dwight Howard z Orlanda (643 bodů), třetí James (522) a čtvrtý Kobe Bryant z Los Angeles Lakers (428).

"Musím poděkovat spoluhráčům a trenérům, protože to jsou právě oni, kteří mě každý den nutí, abych ze sebe vydal to nejlepší," řekl Rose, který dovedl Chicago k vítězství v základní části a nasbíral v průměru 25 bodů a 7,7 asistence na zápas.

Rose o zisku trofeje pro nejužitečnějšího hráče NBA mluvil už před sezonou. Navzdory tomu, že loni nedostal v hlasování jediný hlas. "Snad to tehdy neznělo namyšleně. Ale věděl jsem, že přes léto jsem hodně dřel. Chtěl jsem se motivovat, proto jsem o tom mluvil," uvedl. Ocenění Rose převezme před dnešním zápasem druhého kola play-off s Atlantou. Úvodní duel série Bulls na domácí palubovce prohráli 95:103.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články