Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Budějovičtí volejbalisté jsou krok od titulu

Ostrava - Volejbalisté Českých Budějovic mají na dosah extraligový titul. Třetí finálové utkání dnes v Ostravě vyhráli 3:1, vedení v sérii zvýšili na 3:0 a v sobotu budou na ostravské půdě útočit na svůj čtvrtý titul v posledních pěti letech. Sobotní zápas začne v 15 hodin.

Drama první sady, ve které byli domácí dlouho o bod napřed, rozuzlila koncovka. Hosté v ní otočili nepříznivý vývoj, ale za stavu 23:21 je přibrzdil Michalovič, s jehož tvrdým podáním měl soupeř potíže, a domácí toho dokonale využili k obratu na 24:23. Setbol však neproměnili, nezvládli poslední tři mezihry a set jim protekl mezi prsty.

Ostravanům utekl i nástup do druhé sady. Nedařilo se jim nic, hosté snadno vedli 4:0 a výbornou hrou na síti navyšovali náskok až na 15:8. Ostravu pozvedl Správkův servis, při němž uhrála čtyři míče za sebou, ale na víc než na tři body si ji Jihočeši nepustili k tělu a koncovka byla znovu jasně v jejich režii.

Rychlé porážce se Ostrava ale vzepřela. Ve třetí sadě předvedla soustředěný výkon, který jí vynesl až šestibodový náskok. Budějovičtí mohutně stahovali, vyrovnali dokonce na 16:16, ale závěr se nesl pod taktovkou domácího Michaloviče, který výborným podáním i útokem vrátil domácím vedení a zajistil i zisk setu.

Výhru si České Budějovice vzít nedaly. Domácí ve čtvrtém setu vzdorovali do stavu 16:17, ale pak se projevila větší síla soupeře, který přesnějším útokem odskočil a dotáhl i třetí finále do vítězného konce.

České Budějovice - Ostrava
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články