Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Házenkářky budou hrát o ME se Švédskem, Rakouskem a Slovinskem

Leek (Nizozemsko) - České házenkářky se v kvalifikaci o mistrovství Evropy v roce 2012, které se uskuteční v Nizozemsku, střetnou s celky Švédska, Rakouska a Slovinska. Český tým byl na základě úspěšných výsledků v současně hrané kvalifikaci pro světový šampionát nasazen až do druhé fáze, jejíž zápasy se budou hrát od letošního října do června příštího roku. Postup si vybojují vždy dva nejlepší celky z každé skupiny. Závěrečný turnaj se uskuteční od 4. do 16. prosince 2012, přímou účast mají jistou pouze pořádající Nizozemky a obhájkyně titulu z Norska.

"Los pro nás mohl být lepší i horší," řekl trenér českého týmu Jan Bašný. "Z první skupiny jsem si spíše než Švédsko přál Německo nebo Španělsko. Naopak Rakousko jsem ze druhého koše chtěl a ve třetím byly slabší týmy než zrovna Slovinsko. Radši bych se utkal například s Běloruskem nebo Portugalskem," uvedl Bašný v tiskové zprávě.

Se Švédskem se české hráčky utkaly už v kvalifikaci na loňský šampionát a oba zápasy s úřadujícími vicemistryněmi Evropy prohrály. "Ukázalo se, že to není nepřekonatelný protivník. Uvidíme, kam se oba týmy za tu dobu posunuly," dodal český kouč.

Kvalifikace bude zahájena už v červnu a z první fáze ji doplní dva celky, které byly podobně jako Češky zařazeny do čtvrtého výkonnostního koše. Los českému týmu přiřadil jako soupeře nejprve Slovinky, poté Rakousko a z elitní skupiny Švédsko.

Los druhé fáze kvalifikace:

1. skupina: Ázerbájdžán, Bělorusko, Maďarsko, Německo.

2. skupina: vítěz 1. fáze, Portugalsko, Srbsko, Rumunsko.

3. skupina: druhý tým z 1. fáze, Polsko, Černá Hora, Rusko.

4. skupina: Litva, Turecko, Makedonie, Francie.

5. skupina: Česko, Slovinsko, Rakousko, Švédsko.

6. skupina: Itálie, Slovensko, Chorvatsko, Dánsko.

7. skupina: Švýcarsko, Island, Ukrajina, Španělsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články