Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Budějovičtí volejbalisté ve finále znovu porazili Ostravu

České Budějovice - Volejbalisté Českých Budějovic vedou ve finále play-off extraligy nad Ostravou 2:0 na zápasy. Před vyprodaným domácím hledištěm vyhráli i druhé utkání, po pondělním pětisetovém dramatu tentokrát 3:1. Třetí duel je na programu v pátek v Ostravě, série se hraje na čtyři vítězství. Českobudějovický tým letos vyhrál základní část extraligy a získal i Český pohár. Nyní svěřenci trenéra Broma touží po čtvrtém mistrovském titulu za pět let.

Trenér Jihostroje Petr Brom litoval, že si jeho tým zbytečně zkomplikoval cestu k hladké výhře. "Ve třetím setu jsme nedohráli pár balonů, to se nám vymstilo. Hledali jsme smečaře, který by se prosazoval. Pomohl nám střídající Torcello, výborně hrál Motys, výkon hodně nahoře držel Sukuba," řekl.

V domácím týmu nastoupil na postu smečaře Čajan, jenž skvěle zvládl vyvrcholení pondělní bitvy, a favorizovaní Jihočeši si pohlídali začátek, který jim v úvodním finálovém utkání nevyšel. První set vyhráli hladce 25:17, Ostravané pak sice zpřesnili a vyrovnali hru, ale ani druhou sadu nezískali.

Hosté se prosadili až v třetím dějství. Jako první se v něm propracovali k setbolu a v dramatické koncovce pak trpělivě čekali na šanci, kterou za stavu 28:27 využili.

Ještě mnohem delší a napínavější byla čtvrtá sada. Jihočeši v ní nejprve odvrátili dva setboly, pak měli sami několik možností utkání ukončit. Nervydrásající bitvu rozhodl v jejich prospěch až 66. míč.

Podle ostravského kouče Zdeňka Šmejkala poznamenal výkon jeho mužstva nezdar v pondělním tie-breaku. "Zápas ovlivnil náš výkon v prvních dvou setech. V hlavách jsme měli možná ještě trochu prohru z prvního duelu. Pochválím Kubalu a Kozáka, ale Budějovice na rozdíl od včerejška tentokrát byly lepší. Proto vyhrály," uznal Šmejkal.

České Budějovice - Ostrava 3:1 (17, 21, -27, 32)

Finále play-off volejbalové extraligy mužů - 2. zápas:

Rozhodčí: Fink, Kvarda. Čas: 116 min. Diváci: 2 200. Stav série: 2:0.

Ilustrační foto
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články