Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Florbalisté podlehli 1:4 Švédsku a jsou dál bez bodu

Linköping - Čeští florbalisté prohráli ve druhém utkání na turnaji Euro Floorball Tour v Linköpingu s domácím Švédskem 1:4, podlehli i v dodatečných nájezdech 0:1 a zůstávají bez bodu. V posledním zápase čeká svěřence trenéra Tomáše Trnavského v neděli od 12:00 Švýcarsko, které také ještě nebodovalo. Úspěšnější tým tak obsadí třetí místo. O prvenství se utkají Švédové s Finy.

Švédové rozhodli zápas už v úvodní třetině. Ve třetí minutě je dostal do vedení Östholm, ve 12. minutě zvýšil při Křenkově vyloučení v přesilovce Björk a hned za dalších 33 vteřin upravil už na 3:0 Hagberg. Češi se pak neprosadili při Sundstedtově trestu.

V druhém dějství se hra vyrovnala, švédský gólman Rehn už měl stejně práce jako Rytych, ale stav se dlouho neměnil. V závěrečné části byli Švédové opět střelecky aktivnější a v 54. minutě díky Enströmově brance vedli už o čtyři góly. Za 92 vteřin zmírnil porážku Krzyžanek, jenž zaznamenal svou premiérovou trefu v národním týmu.

Florbalistky skončily na EFT po prohře s Finkami poslední

České florbalistky prohrály v posledním vystoupení na turnaji Euro Floorball Tour ve švýcarském St. Gallenu s Finskem 1:6. Podlehly i v dodatečných nájezdech a skončily s dvěma body poslední. Oba body předtím získaly právě v rozstřelech proti Švédsku i Švýcarsku.

Finky mohly jít do vedení po čtyřech minutách hry, ale Timonenová neproměnila proti Sukové trestné střílení. Za tři minuty už ale otevřela skóre Enlundová. Vyrovnat mohla v 11. minutě z trestného střílení Adéla Bočanová, Mäkeläovou však rovněž nepřekonala. Ještě v první třetině zvýšila náskok Suomi Timonenová.

Snížení se dočkal český tým v 27. minutě díky brance Krupnové, ale krátce po polovině utkání se podruhé trefila Timonenová a v závěrečné třetině favoritky zvýraznily svou výhru dalšími třemi góly. Skórovaly Alanková, Saarinenová a Peltokangasová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články