Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Basketbalisté Bostonu jsou krok od postupu z 1. kola play off

New York - Basketbalistům Bostonu chybí jediné vítězství k postupu do 2. kola play off zámořské NBA. Po dvou domácích výhrách dokázali zdolat New York Knicks i na jeho palubovce, tentokrát v poměru 113:96. V sérii tak vedou 3:0 na zápasy a o postupu mohou rozhodnout již v neděli. Dařilo se také dalšímu favoritovi, obhájcům titulu Los Angeles Lakers. Ti po úvodní domácí porážce našli recept na New Orleans a po venkovní výhře 100:86 vedou v sérii 2:1. Stejný stav je i v duelu Atlanty s Orlandem, kde v pátek domácí Hawks zvítězili 88:84.

Bostonu stačili k jasnému vítězství v New Yorku prakticky jen tři hráči. Paul Pierce nastřílel 38 bodů, Ray Allen přidal díky osmi trojkám 32 bodů a Rajon Rondo se zaskvěl dokonce triple doublem. Díky 20 asistencím překonal klubový rekord ve vyřazovacích bojích, navíc přidal i 15 bodů a 11 doskoků.

Na rozdíl od předchozích zápasů, kdy museli Celtics otáčet skóre v poslední minutě, měli tentokrát od začátku navrch. "Přijdete na hřiště a hned udeříte. To byla velká věc a od té chvíle už jsme se cítili v pohodě. Nenechali jsme diváky, aby se do toho vložili," liboval si po raketovém startu do zápasu Pierce. Domácí Knicks byli limitováni zraněními Amarea Stoudemirea a Chaunceyho Billupse, jenž ani nenastoupil.

Hvězda Lakers Kobe Bryant zaznamenala jubilejní osmdesátý zápas play off, ve kterém vstřelil třicet bodů. Ještě více fanoušky kalifornského týmu potěšil ale výkon Paua Gasola, jenž byl v dosavadním průběhu play off velmi kritizován. Španělský pivot nastřádal 17 bodů a deset doskoků, navíc se několikrát prosadil v klíčových chvílích závěrečné čtvrtiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články