Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Veselý vyhrál s Partizanem Jadranskou ligu

Lublaň - Basketbalisté Partizanu Bělehrad se popáté za sebou stali šampiony Jadranské ligy a potřetí u toho nechyběl český reprezentant Jan Veselý, který patřil k hlavním tahounům. Při finálové výhře 77:74 proti Olympiji Lublaň odehrál 27 minut, nastřílel osm bodů a přidal šest doskoků. V Jadranské lize si zahrál zřejmě naposledy, jelikož je velmi pravděpodobné, že bude draftován do NBA.

Partizan měl po letních změnách v kádru poměrně vlažný vstup do soutěže, ovšem postupně se rozehrál a ještě stačil vyhrát základní část s bilancí 18 výher a osmi porážek. V semifinále pak těsně udolal Buducnost Podgoricu 62:58 a ve finále svedl další vyrovnanou bitvu s Olympijí. Na obou vítězstvích se nejvíce podílel Curtis Jerrells, který byl nejlepším střelcem Partizanu.

Veselý sezonu zakončil s průměrem 10,3 bodu na zápas a měl třetí nejlepší úspěšnost střelby ze všech hráčů (71,54 procenta). Zároveň byl desátý ve sbírání útočných doskoků a osmý nejlepší blokař.

V soutěži startoval také český mistr z Nymburka, který obsadil konečné osmé místo s bilancí 12 výher a 14 porážek. V příštím ročníku však už působit nebude, neboť Jadranskou ligu vyměnil za východoevropskou VTB ligu. Nymburský pivot Radek Nečas byl třetím nejlepším doskakovačem celé soutěže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články