Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

S Ostravou se o volejbalový titul utkají hráči Č. Budějovic

Příbram - Volejbalisté Českých Budějovic se probojovali do finále extraligy a budou mít šanci navázat na své tři tituly z let 2007 až 2009. Semifinálovou sérii s Příbramí zakončili dnešním vítězstvím 3:0 na palubovce soupeře, kterého celkově porazili 4:2 na zápasy. Jihočeši v první bitvě o titul přivítají Ostravu v pondělí. Českobudějovický tým je nejúspěšnějším v mužské extralize za poslední desetiletí a se svým trenérem Petrem Bromem se může rozloučit další trofejí. Po sezoně totiž Broma na lavičce vystřídá právě současný kouč Příbrami Jan Svoboda.

Jihočeši šestý semifinálový duel ve vyprodané bouřící příbramské hale výborně začali, vytvořili si náskok, který udrželi až do konce prvního setu (25:21). Bromův tým v čele s nahrávačem Sládečkem působil klidnějším dojmem než Příbramští. I proto hosté zvládli koncovku druhé i třetí sady. 

"Chtěli jsme držet soupeře pod sebou, to se nám dařilo. Když dostanete Příbram pod tlak, kupí chyby. To jsem hráčům říkal a to se také potvrdilo," radoval se českobudějovický trenér Brom. "Na finálovou sérii se moc těšíme, děkuju fanouškům i hráčům. Proti Ostravě jdeme s cílem uhrát titul," vzkázal.

Příbram se o bronz utká se Zlínem

Příbramští hráči v úvodu semifinálové série dvakrát prohráli po velké bitvě na jihu Čech, ale v domácích odvetách dokázali sérii vyrovnat. Od pátého utkání se však začali trápit v útoku a dnes v této činnosti dosáhli úspěšnosti jen 38 procent. Soupeř se přitom dostal na číslo 53.

"Budějovice byly v útoku jasně lepší. Naše bojovnost už nestačila," konstatoval trenér Svoboda. Jeho celek, který v základní části skončil až šestý a z play off vyřadil třetí Benátky nad Jizerou, se o bronzové medaile utká se Zlínem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články