Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Florbalisté FBC Ostrava jsou jednu výhru od premiérového titulu

Ostrava – Florbalisté FBC Ostrava jsou jednu výhru od premiérového titulu. Ve třetím finále extraligy zdolali Střešovice 6:4. V sérii hrané na tři vítězná utkání je tak zatím stav mezi FBC Ostrava a Tatranem Střešovice 2:1. Rozhodnout mohou svěřenci trenéra Martina Smetáka v neděli, kdy se hraje opět na jejich hřišti od 18:00. Pražané se pokusí vynutit si pátý zápas, který by v úterý hostili. V prvním utkání vyhráli Ostravané 3:2 v prodloužení a nadějně rozehrané měli i druhé utkání, když vedli 6:2, domácí Tatran ale po velkém obratu v závěrečné třetině vyhrál 9:7.

Hráči Tatranu Střešovice
zdroj: ČT24 autor: ČT24

I ve třetím finálovém utkání se dostal jako první do vedení Tatran. Při Hanicově vyloučení v šesté minutě využil clony před gólmanem Schulmeistrem střelou ze střední vzdálenosti Richter. Domácí ale odpověděli za 28 vteřin, když vystřelil za půlkou Kryžanek a před brankou dorážel úspěšně Hanic. Ostravané otočili stav v 19. minutě při Přívarově vyloučení. Podhráský ztratil balónek v tvrdém souboji a po Skácelově přihrávce zpoza branky zakončoval do odkryté branky osamocený Žák.

V druhém dějství se nejdříve Ostrava ubránila v oslabení při Robenekově trestu a sama během Ullmannova vyloučení zvýšila náskok. Po standardní situaci skóroval po Machalově křížné přihrávce Skácel. Pak ve velké šanci přestřelil bekhendem Richter a v 38. minutě vedli domácí už 4:1, když Curney přešel přes Deutsche a trefil se přesně k levé tyči.

Je nám líto, video expirovalo.
FBC Remedicum Ostrava - Tatran Omlux Střešovice

Jenže za 53 vteřin zapomněli svěřenci Smetáka za sebou Von der Pahlena, který zamířil k pravé tyči. Vzápětí na druhé straně zabránil gólu po Šmídově dorážce po podklouznutí v brankovišti Deutsch a 20 vteřin před pauzou dostal opět prostor Von der Pahlen. Svou 18. trefou v letošním play-off snížil na rozdíl jediného gólu.

Střešovice se na úvod závěrečné části ubránily v oslabení, ale v 43. minutě zvýšil na 5:3 povedenou střelou od půlky do pravého horního rohu Kryžanek. Za tři minuty prostřelil Schulmeistra Ondrušek, ale domácí Tatranu podobný obrat jako v druhém utkání nepovolili. V 53. minutě se trefil z otočky Žák a výsledek 6:4 už domácí ubránili i v závěrečné power-play.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články