Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Basketbalisté Chicaga v NBA vyhráli základní část

New York - Vítězi základní části NBA se nakonec stali basketbalisté Chicaga s bilancí 62 výher a 20 porážek. Tým Bulls měl především skvělý finiš sezony a šňůru devíti výher za sebou završil triumfem 97:92 nad New Jersey. Shodnou bilanci měli Bulls naposledy v roce 1998, kdy se ještě za éry Michaela Jordana radovali z posledního mistrovského titulu. Větší počet výher než porážek nasbírali od té doby letos teprve potřetí.

"Určitě jsem šťastný, velmi šťastný. Ale jaký má smysl teď slavit, když hned můžete vypadnout v play-off?" nepřipouštěl si euforii z úspěchu tahoun týmu Derrick Rose. Důvod k radosti měl i kouč Tom Thibodeau, jenž vyrovnal 18 let starý rekordní počin Paula Westphala v počtu výher při premiérové sezoně na střídačce týmu NBA. "Jsem opravdu šťastný za svůj tým. Hráli jeden pro druhého, snažili se a byli velmi odhodlaní," dodal.

Dlouhodobý lídr soutěže San Antonio si i vinou zranění klíčových hráčů svou bilanci v závěru pohoršil a o nejlepší výchozí pozici pro play-off definitivně přišel porážkou 103:106 ve Phoenixu. V tomto duelu si navíc vykloubil loket Argentinec Manu Ginobili. Rentgen sice neodhalil vážnější poranění, až dnešní podrobnější vyšetření ale ukáže, zda bude schopen nastoupit do úvodního zápasu play-off. V dresu Suns se nejvíce dařilo Marcinu Gortatovi, který k 21 bodům přidal 13 doskoků. Jeho spoluhráč Steve Nash se stal již popáté nejlepším nahrávačem celé soutěže.

V posledním hracím dnu základní části nastoupilo všech 30 týmů NBA k 15 zápasům, které vyřešily všechny zbývající otázky před play-off. V boji o druhou příčku v Západní konferenci nejdříve Dallas rozdrtil New Orleans 121:89, čímž Mavericks vyvinuli tlak na Lakers. Oslabený celek z Los Angeles však svoji roli proti Sacramentu zvládl. Kobe Bryant nastřílel 36 bodů, doskočil devět míčů a přidal sedm asistencí. Kings možná odehráli svůj poslední zápas v Sacramentu, protože se pravděpodobně přestěhují do Anaheimu.

Prohry New Orleans nedokázal využít Memphis, který prohrál na palubovce Los Angeles Clippers 103:110. Grizzlies tak obsadili osmé místo právě za Hornets a v úvodním kole play-off pojedou do San Antonia. Na západě se dále utkají Lakers s New Orleans, Dallasu se postaví Portland a ofenzivní podívanou by měly být souboje Oklahomy s Denverem.

Los proti sobě v posledním kole základní části svedl New York Knicks s Bostonem, tedy dvojici, která se potká ve čtvrtfinále Východní konference. Ve středečním zápase ale oba trenéři nechali sedět své hvězdy s výjimkou Amarea Stoudemirea, který se rozehrával po zranění. V utkání náhradníků zvítězil Boston 112:102.

Dvojice pro 1. kolo play-off:

Východní konference: Chicago - Indiana, Miami - Philadelphia, Boston - New York, Orlando - Atlanta.

Západní konference: San Antonio - Memphis, LA Lakers - New Orleans, Dallas - Portland, Oklahoma - Denver.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články