Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Divoká florbalová přestřelka rozjásala Střešovice

Praha – Méně těsně než se zdálo ještě minutu před koncem skončilo druhé finále florbalové extraligy. Tatran Střešovice vrátil poměrem 9:7 porážku z prvního utkání FBC Ostrava, stav série se tak srovnal na 1:1. Po dvou třetinách by přitom na vítězství obhájce titulu sázel málokdo, Ostrava vedla už 5:2. Mohutný nápor Tatranu v posledních deseti minutách však vyústil v nečekaný zvrat. Zoufalá Ostrava odvolala za stavu 7:8 brankáře, tím však jenom umožnila Střešovickým zpečetit své vítězství trefou do prázdné brány.

Třiáctinásobný mistr extraligy Tatran se většinu utkání trápil a pouze přihlížel úspěchům Ostravy – a to přesto, že se jako první v 5. minutě trefil střešovický Richter. Čekal volný ve středu hřiště na přihrávku od von der Pahlena, kterou pak poslal za bezmocného gólmana Schulmeistera. Po necelých třech minutách však obdobným způsobem srovnal stav ostravský Robenek. Následovala střelecká série hostů. Ve 12. minutě překonal Zicha Dziurdzik, gól však nebyl uznán, protože střelec stál v malém brankovišti. Týmu to však záhy vynahradil Skácel následovaný Danišem, který s míčkem unikl ze skrumáže před ostravskou bránou a rychle dobyl bránu soupeřovu. Následné Danišovo vyloučení ukázalo váhavost Tatranu, který přesilovou hru nevyužil, naopak zažil nepříjemnou situaci, kdy se ostravští Žák s Kryžánkem dostali do přečíslení dva na jednoho. Ani jim se však už nepodařilo změnit skóre.

Druhá třetina byla ze všech nejklidnější. Padly pouze dva góly – po jednom na každé straně. Ve 33. minutě snížil náskok Ostravy Hokkanen, který zareagoval na nečekanou Garčarovu přihrávku přes brankoviště. Rozdíl se vrátil na tři body po necelých třech minutách, když po Dziurdzikovi před Zichem zakončovali Hanic s Danišem, jemuž byl připsán gól. Mnohem více střel ale ve druhé části skončilo neúspěchem. Více práce měl Schulmeister, jehož brána odolala čtrnácti útokům. Nejhůře mu bylo v poslední minutě. Když vyrazil Deutschovu střelu, pokusil se zakončit von der Pahlen. Trefa však nebyl platná kvůli útočnému faulu.

Je nám líto, video expirovalo.
Tatran Omlux Střešovice - FBC Remedicum Ostrava

Ještě začátek poslední části patřil Ostravě, která svoji druhou přesilovku už zužitkovala a ve 44. minutě zvýšil Curney její pohodlné vedení na 6:2. O tři minuty později mohl padnout už sedmý gól hostů, ale Dziurdzikův osamocený útok brankáře Zicha nakonec nepřekonal. Vzápětí naopak snížil Tatran svoji ztrátu po trefě Toma Ondruška. Ještě ve 49. minutě přišla další velká – byť neúspěšná – šance Ostravy, následovala však spanilá jízda střešovických florbalistů.

Zahájil ji Garčar střelou od mantinelu na počátku 54. minuty. Než uplynulo 60 sekund, bylo srovnáno – nejprve prošel Ondrušek z obranné poloviny až k Schulmesterovi. Poté nabídl míček Hlavičkovi, který ležícího gólmana překonal. Třetí trefu 54. minuty přidal von der Pahlen. Jeho střela narazila do tyčky a odrazila se za gólmana. 6:6.

Ostrava ještě jednou dokázala strhnout vedení na svou stranu, když se ihned po střešovické kanonádě trefil Curney, ale na konci 55. minuty bylo opět vyrovnáno. Na 7:7 vyšplhalo skóre po sérii několika střel, kterou úspěšně završil Richter.

Curney chtěl přidat další gól Ostravy, ale střela mu nečekaně sjela z čepele. Skončila na brankové čáře, ale dál se nedostala. Spolu s ní zanikly i naděje hostujícího týmu. K nečekané prohře přispělo vyloučení Machaly, Tatran se dostal do vedení po další střele von der Pahlena po Richterově úhlopříčné přihrávce. Ke konečnému výsledku vedlo odvolání ostravského brankáře. Při přesilové hře neudrželi hráči FBC Richtera, který do nechráněné brány poslal míč za svůj tým podeváté a naposled.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články