Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

O finalistech extraligy florbalistů rozhodnou páté zápasy

Praha - Až středeční páté zápasy rozhodnou o finalistech extraligy florbalistů. Mistrovský Tatran Střešovice dnes dokázal zvítězit na hřišti Chodova 6:5 a vyrovnal stav série na 2:2. Totéž se podařilo v dalším městském derby hráčům FBC Ostrava, kteří vyhráli nad domácími Vítkovicemi 5:4. Chodov, který v sobotu vítězstvím 4:3 po samostatných nájezdech strhl vedení v sérii na svou stranu a získal mečbol, dnes od trefy Švéda Von der Pahlena z páté minuty stále jen doháněl ztrátu.

Při vyloučení střelce úvodní branky sice vyrovnal v polovině úvodního dějství Šochman, ale ve druhém dějství Richter dvěma trefami zařídil Tatranu vedení 3:1. Kanonýr Jendrišák snížil, ale opět dvoubrankový náskok zajistil hostům před druhou pauzou znovu Von der Pahlen.

Zozulák s Jendrišákem dokázali ztrátu smazat, ale za třináctinásobného mistra se následně trefil Garčar a v 58. minutě dovršil hattrick Von der Pahlen. Při Richtrově trestu sice snížil 33 vteřin před koncem také svou třetí trefou v zápase Jendrišák, ale Tatran výhru udržel a může bojovat o to, aby nechyběl ani popatnácté ve finále play off.


Finalistovi posledních tří ročníků Vítkovicím se nepodařilo proměnit mečbol. Úřadující vicemistři sice vedli od čtvrté minuty po Poláškově gólu, ale v úvodním dějství otočili stav Hanic a Dziurdzik. Už na 3:1 zvýšil ve 27. minutě Šmída a na rychlé Tomašíkovo snížení odpověděl v závěru druhé části Robenek.

Na kontakt dostal Vítkovice Patrik Suchánek, ale 122 sekund před koncem vstřelil nakonec vítězný gól Šmída. Sedm sekund před závěrem totiž ještě Jankulár zkorigoval výsledek. "Dneska jsme dali do zápasu všechno a těšíme se na středu," prohlásil trenér FBC Ostrava Martin Smeták.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání JM Chodov - Tatran Střešovice
Florbal
zdroj: www.czechopen.cz
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články