Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hanba všem Čechům, zlobí se slovenští futsalisté

Praha – Čeští futsalisté si už v neděli vybojovali účast na mistrovství Evropy. Reprezentace tak bude příští rok obhajovat v Chorvatsku bronzové medaile. Český výběr postoupil přesto, že na závěr kvalifikace prohrál s domácím Rumunskem. To se však nelíbí Slovákům. "Byla to totální fraška," řekl brankář Mário Gašparovič. Slováci totiž čekali, že jim česká reprezentace pomůže k premiérové účasti na evropském šampionátu. Vedle ní měli ve skupině ještě Nory a Rumunsko. Kvalifikační matematika byla jasná – pokud by Češi v zápase s Rumunskem bodovali, Slováci by postoupili. Stejně tak kdyby domácí vstřelili tři a více branek.

Utkání nakonec rozhodla jediná branka, kterou v 27. minutě vstřelil rumunský Gherman. Další gól čeští hráči nepustili, a tak uhájili těsný postup. Ve skupině vybojovali stejně jako Rumunsko a Slovensko dvě vítězství a vítěze skupiny určila minitabulka. V ní rozhodlo ve prospěch českých futsalistů to, že nad Slovenskem vyhráli o dvě branky. Slováci tak z Targu Murese odjížděli s prázdnou.

"My jsme naši povinnost splnili, vyhráli jsme nad Norskem, dali jsme do toho srdce a radost. Druhý zápas byl totální fraška," řekl deníku SME naštvaný slovenský gólman Mário Gašparovič. "Jsem zklamaný z toho, co se děje ve fotbalové kvalifikaci. Hráči formátu Reštár nebo bratři Marešovci, když celý zápas nevystřelí na branku. Hanba všem Čechům," zdůraznil.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozepře mezi slovenskými a českými futsalisty

Podle Gašparoviče se v zápase nic dramatického nedělo, oba týmy si mezi sebou jen přihrávali. "Bylo to okaté, dohodnuté, tam není co řešit. Potrestal bych je za to, že si hráli sami do karet. Za normálních okolností by je Češi zdolali. Jsem zhnusený!"

"Myslím si, že se nemáme za co stydět. Získali jsme šest bodů, s naší hrou jsem byl spokojený, i když tam byly nedostatky, ale nemůžeme teď chodit se skloněnými hlavami. Nevěřili jsme, že se takové věci, jako v zápase Rumunska s Českem, mohou stát," dodal Gašparovič.

Šéf českého futsalu Otakar Mestek jakoukoli dohodu odmítá. "Když víte, že k postupu na velkou akci stačí i porážka o dvě branky, tak co uděláte? Držíte míč a nikam se nehrnete. Jen blázen by hrál jinak," přiznal serveru iDnes.cz. "Bylo nám Slováků líto, ale kdyby byli v naší situaci oni, zachovali by se stejně." Mestek však zároveň připomněl, že ve vzájemném duelu byli Slováci přemotivovaní a hrubě faulovali. "Z jejich strany tam byly nesportovní zákroky, dostali červené karty."

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články