Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Nymburk opět prohrál s Welschovým Estudiantes

Pardubice - Basketbalisté Nymburka neuspěli ani v pátém utkání v osmifinálové skupině K Evropského poháru ULEB. Po úvodní porážce na hřišti Estudiantes Madrid nestačili na španělský celek s Čechem Jiřím Welschem v sestavě ani v dnešní odvetě v Pardubicích, kterou prohráli navzdory bodově nejlepšímu prvnímu poločasu v druhé fázi soutěže po dramatické koncovce 86:88. Se skupinou se Středočeši rozloučí za týden na půdě italské Caserty. Přestože Nymburku šlo už jen o čest, přišla ho do Pardubic povzbudit solidní třítisícová návštěva, která byla zvědavá také na to, jak si povede česká hvězda v dresu hostů Welsch. Španělský celek potřeboval zvítězit, ale dlouhou dobu měli navrch domácí.

Nymburku se zpočátku dařilo vyrovnat s absencí zraněné opory Pavla Pumprly a oproti předchozím prohraným duelům se zlepšil pod košem. Za necelé čtyři minuty získali domácí vedení 8:0, které sice Madridští chvílemi stahovali, ale vyrovnat se jim za celý první poločas nepodařilo.

Naopak ve druhé čtvrtině Nymburk stupňoval tempo a minutu a půl před pauzou si vytvořil dvanáctibodový náskok. Hlavní zásluhu na něm měl především Pavel Slezák, který se rozstřílel z trojkové vzdálenosti, pod košem pak úspěšně zakončoval akce Štimac.

Hosté rozhodli trestnými body

Až v závěru úvodního dějství se poprvé výrazněji předvedl publiku Welsch. Necelé tři minuty před poločasem dal první koš v zápase, pak ale odstartoval své trápení při trestných hodech. Ze sedmi pokusů nakonec proměnil v utkání jen jediný. Zaznamenal ovšem osm bodů a čtyři doskoky. Po příchodu z kabin hosté zagresivnili obranu pod košem a za pomoci několika zbytečných nymburských ztrát rychle odmazávali devítibodové poločasové manko. Domácí sice bojovali, ale v několika fázích nakonec o svůj náskok přišli.

Sedmibodové vedení na startu poslední části se Nymburku po sérii 0:10 brzy rozplynulo a závěr sliboval dramatickou podívanou a přetahovanou o každý bod. Když chvíli před koncem zvýšil skvěle hrající Štimac na 84:81, zdálo se, že se domácí dočkají premiérové výhry v osmifinále. Jenže ani výborně hrající srbská posila jim k triumfu nestačila. Hosté rozhodli o svém vítězství 13 sekund před závěrečnou sirénou proměněnými trestnými hody.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články