Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Češky zahájily MS v halovém hokeji vítězstvím

Poznaň (Polsko) - České pozemkářky vstoupily do mistrovství světa v halovém hokeji vítězstvím. Svěřenkyně německého trenéra Christophera Fausta porazily v Poznani ve skupině A 1:0 Rakousko. V úvodním vystoupení na šampionátu naopak neuspěli čeští muži. Svěřenci jiného německého kouče Thorstena Althoffa, kteří obhajují čtvrté místo, dnes podlehli 1:2 Anglii.

V zahajovacím zápase turnaje se Češky natrápily s totálně defenzívními Rakušankami. O výhře výběru, který měl původně vést olympijský medailista a mistr světa i Evropy Christoph Bechmann, nakonec rozhodla pouhých patnáct vteřin před koncem Klára Poloprutská.

"Myslím si, že jsme měly více šancí než Rakousko, ale bohužel se nám nepodařilo je proměňovat. Až v úplném závěru jsme to prolomily a měly jsme to správné štěstí," uvedla šťastná střelkyně Poloprutská. Češky ve skupině narazí ještě na Argentinu, Kazachstán, Ukrajinu a úřadující šampionky z Nizozemska.

Mužům se naopak start do turnaje nevydařil, i když se prezentovali dobrou kombinační hrou. Po bezbrankovém poločase v úvodu druhé půle sice po rychlé kombinaci pohodlně doklepl míček do prázdné brány Richard Kotrč a srovnal utkání s Anglií na 1:1, ostrovanům ale všechny tři body zařídila proměněná penalta Simona Mentlla, na kterou už český výběr nedokázal odpovědět.

České reprezentanty v základní skupině čekají ještě Rusko, Rakousko, USA a Írán, který se na šampionát připravoval i v Praze.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články