Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Basketbalistky USK suverénně přehrály Kaunas

Praha - Basketbalistky ZVVZ USK Praha si v Evropské lize připsaly po přesvědčivé výhře 87:60 nad Kaunasem páté vítězství a neuniknou jim boje ve vyřazovací části. Po devátém kole zůstanou Pražanky v tabulce skupiny C na třetím místě a v posledním dějství základní části se příští středu představí na palubovce Galatasaraye Istanbul. Ten dnes doma podlehl Salamance a proti USK bude bojovat o naději na postup. Do play-off postoupí čtyři týmy.

Vysokoškolačky proti Kaunasu, kde v listopadu také triumfovaly, nechaly zapomenout na předvánoční debakl ze hřiště Spartaku Moskva a litevského soupeře zlomily už v prvním poločase. Vděčily za to především trojlístku Whalenová, Miltonová-Jonesová, Vítečková, který tradičně táhl ofenzivu USK. "Před zápasem bychom výhru o 27 bodů brali všemi deseti a nikdo by to nečekal. Jsem moc rád, jak jsme zápas zvládli, vyšly nám taktické varianty pro útok i obranu," řekl po utkání trenér USK Lubor Blažek.

Whalenová ničila protivnice dravými nájezdy a přesným zakončením, Miltonová úspěšnou hrou těsně u koše a Vítečková znovu dalekonosnými střelami. V 15. minutě měly na kontě 37 ze 40 vstřelených bodů domácího týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání ZVVZ USK Praha - Kaunas

Záznam utkání ZVVZ USK Praha - Kaunas sledujte zde

V tu chvíli už USK bezpečně kráčel k triumfu, vedl o 20 bodů a na palubovce vládl ve všech směrech. "O víkendu v lize jsme se proti Valosunu v koncovce trochu trápili, dnes jsme to prolomili. V minulém týdnu jsme měli hodně tréninků zaměřených na střelbu a přišlo to, což je také dobrá zpráva," řekl Blažek. Pražanky výrazně ovládly doskok a díky třem tahounkám měly i velmi vysokou úspěšnost střelby, kterou Kaunas ve druhé čtvrtině marně zkoušel utlumit zónovou obranou.

Kaunas jen vzdáleně připomínal tým, který na začátku sezony v Eurolize dokázal porazit favorizovaný Spartak Moskva. Ani po poločase Litevky svůj výkon nepozvedly, a když ztrácely ve 27. minutě už třicet bodů, zaváněl jejich výjezd do Prahy debaklem. Zvlášť ve chvílích, kdy se rozstřílela i Elhotová. "V útoku jsme dnes hrály výborně. Dokázaly jsme to rozťukat a tím se dostat do otevřených pozic. Pak už bylo jen na nás, jestli to budeme proměňovat," uvedla Elhotová.

ZVVZ USK Praha - VICI Aistes Kaunas 87:60 (27:16, 52:29, 74:42)

Nejvíce bodů: Miltonová-Jonesová, Elhotová a Whalenová po 20, Vítečková 17 - Solopovová 20, Paugaiteová 14. Fauly: 15:13. Trestné hody: 14/13 - 17/12. Trojky: 6:4. Diváci: 1 300.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články