Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nymburk po šesti prohrách uspěl, porazil Crvenou Zvezdu

Bělehrad - Basketbalisté Nymburka v Jadranské lize přerušili sérii šesti porážek a vyhráli na palubovce Crvené Zvezdy Bělehrad 99:82. Sedminásobní čeští šampioni tak vítězně načali druhou polovinu základní části soutěže, v níž hrají proti elitním týmům z bývalé Jugoslávie. Uspěli v ní poprvé od 13. listopadu, kdy doma zdolali euroligový Partizan Bělehrad. Nymburk má po dnešku na desátém místě bilanci šesti výher a osmi porážek, Crvena Zvezda zůstala s bilancí čtyř vítězství a deseti nezdarů poslední.

Středočeši, kteří před dvěma týdny oslavili postup do osmifinálové fáze Evropského poháru ULEB, v Bělehradu našli ztracené sebevědomí. V hale Pionir navázali na dvě výhry proti Crvené Zvezdě, na které dosáhli v letech 2007 a 2010 ještě v Eurocupu, a dokázali, že na slavný srbský tým na jeho palubovce umějí zahrát.

Nymburk vládl zápasu od konce první čtvrtiny. Po celé utkání se mohl spolehnout na vynikající útočnou hru, v níž od počátku zářili hlavně Pumprla se Simmonsem. Už v druhé čtvrtině hosté vedli o 19 bodů.

Mladý tým Crvené Zvezdy po poločase nenašel sílu na zvrat. Nervózní domácí nedávali ani z jasných pozic a Nymburk naopak dál s přehledem trestal všechny jejich ztráty. Krátce po poločase český tým vedl už o 25 bodů a díky zkušené hře bezpečně kráčel za triumfem.

Důležitými body pomohli i rozehrávač Nissim se Sokolovským, pod košem získával odražené míče i body Štimac, který dříve působil právě v Crvené Zvezdě. Nymburk nakonec dělil jediný bod od toho, aby nastřílel pro soupeře potupnou stovku. Svěřenci izraelského kouče Ronena Ginzburga sehrají další zápas v sobotu na domácí palubovce proti Kragujevaci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články