Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Český kouč honil s kulovnicí moderátora rádia

Olomouc - U volejbalistek extraligového Sokola Šternberk skončil trenér Adrián Ferulík. Toho minulý týden zadržela slovenská policie poté, co svým vozem pronásledoval moderátora Rádia Expres. Šternberk, který je po šesti kolech s jediným vítězstvím na posledním místě tabulky, s Ferulíkem ukončil spolupráci. "Extraligový klub samozřejmě nemůže mít na lavičce trenéra, který má problémy se zákonem. Proto hledáme jeho náhradu," řekl předseda šternberského klubu Jiří Zemánek.

Slovenská policie objevila ve Ferulíkově automobilu kulovnici. Vyšetřovatel ho proto obvinil z nedovoleného ozbrojování a obchodování se zbraněmi. V současnosti je volejbalový kouč ve vazbě.

Pětapadesátiletý Ferulík, který má české občanství, podle listu v minulosti obtěžoval také další zaměstnance Rádia Expres i jiné slovenské rozhlasové stanice. "Od června 2007 jsme dostávali e-maily, které obsahovaly nejdřív nesmyslné prosby o pomoc, například při řešení restitučních a dědičných věcí v Lotyšsku, poté e-maily plné vulgárních nadávek a agresivity," uvedla ředitelka Expresu Eva Babitzová.

Ferulík získal se slovenskými kadetkami bronz na mistrovství Evropy 1995, o čtyři roky později byl zvolen nejlepším volejbalovým trenérem na Slovensku. Působil také ve Slávii UK Bratislava a vedl i ženskou reprezentaci, od níž byl v roce 2001 odvolán kvůli neshodám s hráčkami. V zahraničí trénoval také mužské týmy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články