Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Nymburští basketbalisté prohráli na palubovce Croatie Záhřeb

Záhřeb – Basketbalistům Nymburka se v poslední době v Jadranské lize nedaří, na palubovce Croatie Záhřeb podlehli 84:92 a prohráli už popáté za sebou. K ukončení série porážek jim nepomohl ani skvělý výkon Pavla Pumprly, který se blýskl 29 body, což je jeho nejlepší počin v sezoně. Nymburk tak v tabulce zůstává na 12. místě.

Ilustrační foto

Český tým vstoupil do utkání posilněn úterním jasným triumfem na palubovce Sevilly v Eurocupu. Navíc poprvé nasadil čerstvou posilu Mylese McKaye, který hned při prvním startu dal devět bodů. 

Od začátku však zářil především Pumprla, který svou rychlostí dělal soupeřově obraně velké problémy a proměnil všech svých devět úvodních střeleckých pokusů. Především jeho zásluhou se Nymburk neustále držel s domácími v kontaktu. Ještě ve 28. minutě byl stav 63:60 pro Záhřeb, pak ale začal mít Pumprla potíže s fauly a musel na chvíli ze hřiště. 

Záhřeb jeho absenci dokonale využil a šňůrou 22:5 rozhodl o svém vítězství. Zasloužil se o něj především nejlepší střelec domácích Luka Žorić, který si rovněž vylepšil sezonní maximum na třicet bodů. K tomu přidal i 14 doskoků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články