Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Basketbalistky Spartaku Moskva deklasovaly v Eurolize USK

Vidnoje (Rusko) - Basketbalistky USK Praha podlehly v utkání Evropské ligy na hřišti Spartaku Moskva 54:85, v soutěži mají čtyři vítězství a čtyři prohry. Českým vicemistryním v Eurolize nevyšly poslední dva venkovní zápasy, dnes se jim vůbec nepovedlo odčinit dva týdny starou prohru o 28 bodů z palubovky vedoucí Salamanky. Hráčky USK v Moskvě doplatily především na nepovedený druhý poločas, prohra o 31 bodů je jejich největším nezdarem v sezoně. V základní skupině tak prohrály přímý souboj o druhé místo, první fázi soutěže zakončí v lednu zápasy proti Kaunasu a Galatasarayi Istanbul.

Se Spartakem, který na Folimance v prvním vzájemném duelu o bod porazily, držely vyrovnané skóre do osmé minuty. Pak domácí favorit začal využívat své ofenzivní síly, kterou představovaly především Jacksonová, Printsová, Jekabsoneová a Osipovová. Spartak často těžil i ze své výškové převahy a z vymezeného území u koše často skóroval.

V poločase USK ztrácel deset bodů. V hostujícím týmu byly při ofenzivních snahách osamocené Elhotová s Whalenovou, utkání nevyšlo především kanonýrce Vítečkové. Ta dala jen dva body.

Třetí čtvrtina byla nejhorším úsekem pražského týmu, který tuto pasáž prohrál poměrem 15:28. Ve 25. minutě se navýšil rozdíl už na 20 bodů ve prospěch Spartaku a domácí basketbalistky dál využívaly stále horšící se obrany USK. Necelé dvě minuty před koncem už Pražanky zaostávaly o propastných 30 bodů a debakl tak neodvrátily.

Spartak Moskva - ZVVZ USK Praha 85:54 (23:17, 37:27, 65:42)

Nejvíce bodů: Printsová 18, Jekabsoneová 15, Osipovová a Jacksonová po 14 - Elhotová 15, Miltonová-Jonesová 14, Whalenová 11, Šujanová 5. Fauly: 17:17. Trestné hody: 16/12 - 9/7. Trojky: 3:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články