Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Basketbalisté Prostějova ve Vyzývacím poháru poprvé zaváhali

Novo Mesto (Slovinsko) - Basketbalisté Prostějova prohráli ve čtvrtém kole Vyzývacího poháru s domácím slovinským týmem Krka Novo Mesto 62:78 a přepustili soupeři vedení ve skupině E. O první porážce Hanáků rozhodla třetí čtvrtina, v níž vstřelili pouze devět bodů. Prostějov v tabulce klesl na druhé místo a na konci základní části bude mít v případě shodného počtu bodů s Novým Mestem nevýhodu, neboť na domácí palubovce vyhrál jen o dvanáct bodů.

Hanácký tým hrál vyrovnanou partii do 18. minuty, kdy byl ještě stav nerozhodný 26:26. Střelecky se dařilo zejména Veikalasovi, který dobře zakončoval nejen z podkošového prostoru, ale i z tříbodového území a z devíti trestných hodů pouze jednou minul cíl. "V závěru prvního poločasu jsme umožnili špatnou obranou soupeři vstřelit dva lehké tříbodové koše," řekl manažer Prostějova Petr Fridrich.

Po změně stran Prostějov vypadl zcela z role. Jen s obtížemi se dostával do střeleckých pozic a na zakončení akcí chyběl Hanákům čas a klid. Domácí tým si vedl lépe i v podkošovém doskakování. "Soupeř měl dokonale přečtené naše útočné kombinace. Proto jsme se jen těžko prosazovali a hledali pozice. To byl jeden z rozhodujících faktorů naší porážky," dodal Fridrich.

Krka Novo Mesto - BK Prostějov 78:62 (15:13, 32:26, 53:35)

Nejvíce bodů: Booker 13, Pavič 12, Djordjevič a Dragič po 10 - Veikalas 24, Šležas 11, Landry 7. Rozhodčí: Dmitrijev (Běl.), Olaru (Rum.), Kartal (Tur.). Trestné hody: 20/14 - 23/16. Fauly: 29:24. Trojky: 4:4. Diváci: 1 050.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články