Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Volejbalistky Prostějova v LM prohrály 0:3 s Cortese

Villa Cortese - Volejbalistky Modřanské Prostějov prohrály ve druhém kole Ligy mistryň v italském Villa Cortese za 90 minut s domácím týmem 0:3 po setech 19:25, 23:25 a 28:30. Zatím jsou ve skupině D bez vítězství. Hanačky kladly favorizovaném italským mistryním v závěrech posledních dvou setů tuhý odpor. O lepší výsledek se hráčky Prostějova připravily v rozhodujících okamžicích zápasu zbytečnými chybami.

Krok se soupeřkami držely v prvním setu Hanačky, v jejichž základní sestavě se místo Bergrové oproti předchozímu duelu s Cannes objevila Hrončeková, pouze do stavu 10:11. V dalším průběhu se domácí hráčky prosazovaly zlepšenou obranou na síti, útoky Prostějova narážely často do přesně postavených bloků italských mistryň. Domácí hráčky dvěma bodovými šňůrami až nečekaně hladce získaly náskok 19:11 a tím si zajistily klid do koncovky.

Důrazné podání Negriniové vyneslo hned v úvodu druhého setu Italkám čtyřbodový náskok, který postupně zvyšovaly. Narůstající tlak domácích se podařilo trenéru Čadovi zastavit střídáním. Čerstvé hráčky Soaresová, Tomašeková a Bramborová hru oživily. Hanačky zpřesnily útok i hru v poli a sebevědomým soupeřkám závěr setu zkomplikovaly. Jenže za stavu 23:23 Soaresová pokazila podání a při následném setbolu útok Sschuskeové zablokovala, stejně jako při posledním míči prvního setu, Američanka Hodgeová.

Do třetího setu vstoupily hráčky Prostějova s bojovností a elánem. Postupně získaly náskok 6:2 a 9:3. Hráčky Cortese musely v této části zápasu vytáhnout v bouřlivém domácím prostředí zvýšenou bojovnost, kterou proložily i důrazem na síti. Závěr třetího setu nabídl dramatickou partii. Hanačky odvrátily první mečbol, vydřely si následně i výhodu setbolu, kterou ale ztratily po špatném podání Lipicerové. Potom ještě odvrátily další dva mečboly po dravých útocích Bramborové z pravé strany, čtvrtý mečbol už Italky proměnily ve vítězství.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články