Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Volejbalistky Prostějova podlehly v Lize mistryň Cannes 1:3

Prostějov - Volejbalistky Prostějova prohrály ve svém úvodním vystoupení v novém ročníku Ligy mistryň v domácím prostředí s Cannes 1:3. Hanačky podaly proti třetímu celku minulého ročníku soutěže bojovný výkon, nezvládly ale koncovky prvních dvou setů. Ve druhém dějství měly dokonce tři setboly, zkušený francouzský tým ale šňůrou pěti bodů výsledek otočil. Nejlepší výkon předvedly domácí volejbalistky ve třetí sadě, ve čtvrtém dějství už ale odpadly.

V úvodní části sice doháněly tříbodový náskok Cannes, který se jim však brzy povedlo otočit šesti body při podání Artměnkové. V těchto chvílích dominovaly Hanačky na síti, kde přesnými bloky zastavovaly útoky soupeřek. Výsledkem byl náskok 13:10 a 16:14. V závěru setu Francouzky zpřesnily obranu v poli i kombinační souhru. Hanačky sice ještě dotáhly na stav 19:19, v koncovce už ale nestačily držet krok a jejich závěrečné dva útoky skončily pouze na blocích francouzského týmu.

Ve stejném duchu se odehrával úvod druhého setu, ve kterém převzaly režii do svých rukou hráčky Cannes. Proti jejich perfektní obraně byly domácí volejbalistky dlouho zcela bezradné. Prohrávaly už 1:10 a teprve za tohoto stavu se vzchopily. Nejlepší výkon podaly Hanačky ve třetím setu, kdy si na rozdíl od předcházejícího dílu nenechaly soupeřky utéci v úvodu. Prostějov hrál v této části zápasu soustředěně a bez chyb, získal dokonce osmibodový náskok 22:14.

Jenže pak se Hanačky opět zalekly, začaly hrát křečovitě, ustrašeně a umožnily soupeřkám snížit na rozdíl dvou bodů 23:21. Pak ale zazářila střídající Soaresová, která setbol proměnila důraznou smečí. To však bylo ze strany Hanaček všechno, neboť ve čtvrtém díle už hrály prim volejbalistky francouzského týmu, které snadno dotáhly zápas k vítězství. Příští úterý nastoupí Prostějov v Itálii proti týmu Carnaghi Villa Cortese, který vykročil do soutěže rovněž čtyřsetovou výhrou v Lodži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články