Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kouč Blažek pravděpodobně dál povede reprezentaci

Praha - Výkonný výbor České basketbalové federace (ČBF) jmenuje 25. listopadu trenéra ženské reprezentace na další období. Ve funkci zřejmě zůstane Lubor Blažek, který družstvo na přelomu září a října dovedl k zisku stříbrných medailí na domácím světovém šampionátu. Blažek podle svých slov ještě další spolupráci s reprezentací zvažuje. Brzy by ale mělo dospět k dohodě jeho jednání s vedením federace, pro reprezentaci bude dalším vrcholem příští rok mistrovství Evropy v Polsku.

"Jednání s panem Blažkem se vyvíjejí dobře a všechno vypadá slibně," uvedl předseda ČBF Miroslav Jansta poté, co dnes ministr školství Josef Dobeš slavnostně přijal část reprezentačního týmu i kouče Blažka ve svém pražském úřadu.

Blažek, na klubové úrovni trenér pražského USK, byl reprezentačním koučem zvolen loni v říjnu. S týmem pak prožil úspěšnou jízdu mistrovstvím světa na domácí půdě. Češky překvapivě došly až do finále, v němž podlehly výběru USA.

Je nám líto, video expirovalo.
Baketbalistky u ministra

Šestapadesátiletý Blažek měl smlouvu s reprezentací jen do konce mistrovství. Dnes na svazové půdě se zástupci Sdružení basketbalových trenérů (SBT) provedl analýzu vystoupení českého týmu na šampionátu a připouští, že by u reprezentace chtěl setrvat.

Na konečné rozhodnutí si ale ještě nechává čas, nechce se prý zbytečně unáhlit. "Všechno stále zvažuju, to rozhodnutí není úplně jednoduché. Ale v nejbližších dnech bude jasněji," řekl Blažek.

Reprezentace je pocta, to nikdy nevyprchá

Po mistrovství Blažek říkal, že kvůli velkému vytížení i z rodinných důvodů zvažuje svůj konec na reprezentační lavičce. "Ale reprezentace je pocta, to z nikoho nikdy nevyprchá," uvedl dnes Blažek.

K ministru Dobešovi zamířil s reprezentantkami Petrou Kulichovou, Kateřinou Elhotovou a Markétou Bednářovou. Hráčky Dobešovi předaly podepsaný dres, českou vlajku, knihu pojednávající o mistrovství a také zasklenou společnou fotografii se zlatou medailí.

Vedení federace chce otázku trenérského obsazení u ženského týmu definitivně vyřešit 25. listopadu na jednání výkonného výboru. Na něm by Blažek měl být potvrzen ve funkci i na další období.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články