Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Florbalisté remizovali se Švýcary 6:6, ale skončili poslední

Espoo (Finsko) - Čeští florbalisté remizovali ve svém posledním vystoupení na Euro Floorball Tour v Espoo se Švýcarskem 6:6, ale po porážce v dodatečných nájezdech 0:1 skončili na turnaji poslední. Pěti body za dvě branky a tři asistence se zaskvěl v dresu českého týmu Martin Ostřanský. Duel byl zároveň generálkou na prosincové mistrovství světa v Helsinkách.

Skóre zápasu plného zvratů otevřel ve čtvrté minutě Chrápek, ale Švýcaři před polovinou úvodního dějství díky trefám Matthiase Hofbauera a Gerbera během 98 vteřin otočili stav. Ve 12. minutě ale vyrovnal Jendrišák a 80
vteřin před pauzou vedl díky Jakůbkovi opět Trnavského výběr, ale za 37 sekund byl stav opět nerozhodný po vlastním gólu českého týmu, když křížnou přihrávku srazil nešťastně za Kafkova záda Slaný.

Ve 22. minutě zase vedli Švýcaři, když Kafku překonal Anterer, ale při Kuchenově vyloučení vyrovnal kapitán Fridrich. Bichsel opět získal týmu helvetského kříže vedení, ale přesně pět minut před druhou pauzou smazal
ztrátu při trestu Dysliho Ostřanský. I v závěrečné třetině získali Švýcaři náskok, ale na Stuckiho trefu odpověděl v 50. minutě Ostřanský a korunoval svůj vydařený zápas. V pozápasových nájezdech prohráli Češi 0:1 a skončili s dvěma body poslední o bod za Švýcarskem.

"Většinu zápasu jsme dotahovali a nakonec úspěšně. První lajně se zpočátku nedařilo ubránit nebezpečnou pětku bratří Hofbauerových a teprve, když jsme na ni začali posílat třetí lajnu, přestali hrozit," řekl oficiálním stránkám České florbalové unie trenér Tomáš Trnavský.

Tomáš Trnavský:

"Udělali jsme dnes několik individuálních chyb, které určitě pramenily i z únavy - hráči mají za sebou tři zápasy a pět tréninků v pěti dnech, ale celkově můžeme být s turnajem spokojeni."

Celkově si pochvaloval poslední herní prověrku na světový šampionát, který startuje 4. prosince. "Hráčům nechyběla chuť do hry, nikdo herně nezklamal a potvrdili jsme si, že ve hře o medaile budeme světové špičce důstojnými soupeři. Na závěrečném soustředění ještě zapracujeme na taktice, tady jsme soupeře až moc pouštěli do rychlých protiútoků, což by měla být naopak naše důležitá zbraň," dodal Trnavský.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články