Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Favorizované Miami našlo podruhé přemožitele

New York - Hvězdami nabitý tým Miami našel v letošním ročníku basketbalové NBA svého druhého přemožitele. Na tým kolem LeBrona Jamese a Dwyanea Wadea si vyšláplo New Orleans, které po vítězství 96:93 drží neporazitelnost stejně jako další stoprocentní týmy Los Angeles Lakers a Atlanta. Hornets si po celý zápas udržovali vedení, minutu před koncem však hosté skóre poprvé otočili na svou stranu. V závěru měl pevnou ruku při trestných hodech David West, zatímco hostující Eddie House tříbodový pokus minul.

Ještě dramatičtější duel sehrál Phoenix s Memphisem. O osudu utkání muselo rozhodnout až druhé prodloužení, po kterém slavili výhru 123:118 hráči Suns. Ti však v závěru čtvrté čtvrtiny prohrávali o čtyři body, na časomíře
navíc zbývaly jen necelé čtyři sekundy. Jason Richardson poté dal trojku a domácí rychle faulovali Rudyho Gaye. Ten se po první střele mimo snažil minout i tu druhou, aby vypršel čas, míč však nakonec košem propadl.

Phoenix tak dostal sekundu na vyrovnání, které také zařídil Richardson. Prodloužení režíroval Steve Nash, jenž v něm dal 13 bodů. "Jestli bude probíhat sezona tímto způsobem, nedožiju se ani příštích narozenin," komentoval dramatickou koncovku kouč Phoenixu Alvin Gentry.

Na palubovce Los Angeles Lakers opět bezchybně zafungovala spolupráce Paua Gasola a Kobeho Bryanta. Tato dvojice zařídila celkem 53 bodů domácích, kteří zdolali Toronto 108:103. Po šesti výhrách za sebou už obhájci trofeje pomalu vyhlíží nejúspěšnější start z roku 1997, kdy kapitulovali až ve dvanáctém utkání.

První zápas po desetiměsíční přestávce odehrál za Washington Gilbert Arenas, jenž byl v březnu podmínečně odsouzen za nedovolené ozbrojování a od vedení soutěže dostal distanc. Na palubovce New Yorku sice dal 18 bodů, hosté však neměli příliš šancí na úspěch a prohráli 91:112.

Utkání Phoenix - Memphis
zdroj: AP autor: Ross D. Franklin
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články