Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Basketbalistky USK znovu nezvládly dramatickou koncovku

Tarbes (Francie) - Basketbalistky USK Praha prohrály i ve svém druhém vystoupení v letošní sezoně Evropské ligy. Po Salamance podlehly francouzskému Tarbes na jeho hřišti 77:81. Stejně jako v prvním utkání tak nezvládly dramatickou koncovku, když ještě minut před koncem vedly. Nepomohly jim ani dobré výkony amerických opor DeLishy Milton-Jonesové a Lindsay Whalenové.

Vysokoškolačky v prvním zápase prohrály v Praze se Salamankou o jediný bod a domácí ztrátu potřebovaly vyvážit ziskem venku. Ve Francii tak na soupeřky vlétly a již po první čtvrtině vedly o šest bodů.

Stejně jako v prvním utkání se do problémů s fauly dostala kanonýrka Eva Vítečková, navíc se dnes nedařilo nejlepší střelkyni první zápasu Evanthiy Maltsiové. Naopak soupeřkám se rozehrála pivotmanka Matičová a podporovala Dubljevičovou, která Francouzky táhla po celý zápas a zaznamenala 22 bodů. Obě se zasloužily o to, že Tarbes duel otočilo a ve třetí čtvrtině vedlo o šest bodů.

USK se však stále drželo v kontaktu, k Milton-Jonesové se navíc přidala Tereza Pecková, která proměnila všechny tři své trojkové pokusy. V dramatické čtvrté čtvrtině pak týmu přišla pomoci Vítečková, která od první čtvrtiny kvůli faulům seděla, a právě ona se mohla stát rozhodujícím faktorem, když devíti body poslala USK do vedení. Ovšem závěr patřil domácím hráčkám, které proměňovaly trestné hody a využily toho, že v rozhodujících chvílích se USK nedařila střelba. Maltsiová sice mohla šest vteřin před koncem srovnat, ovšem ani svůj osmý pokus o trojku v utkání neproměnila.

Tarbes - ZVVZ USK Praha 81:77 (17:23, 40:38, 62:60)

Nejvíce bodů: Dubljevičová 22, Jannaultová 14, Matičová 12, Cata-Chitigaová 11 - Milton-Jonesová 18, Whalenová 12, Vítečková a Pecková po 11. Fauly: 16:22. Trestné hody: 25/19 - 15/11. Trojky: 2:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články