Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hvězdami nabité Miami podlehlo na úvod NBA Bostonu

New York - V úvodním zápase nového ročníku basketbalové NBA podlehlo hvězdami nabité Miami na palubovce Bostonu 80:88. Nová posila LeBron James zaznamenal sice 31 bodů, ale také osmkrát ztratil míč. Další letní posile Chrisu Boshovi ani Dwyanemu Wadeovi se střelecky vůbec nedařilo. Boston si v utkání dlouho udržoval bezpečný náskok díky přesné mušce Paula Pierce a Raye Allena, jenž dal klíčovou trojku necelou minutu před koncem.

"Všichni víme, že Řím nebyl postaven za jediný den. Chce to čas," uznal James velké mezery Miami v souhře na hřišti. Většinu přípravných zápasů například musel vynechat kvůli zranění Wade a na jeho hře to bylo znát. "Byl jsem pochopitelně trochu z rytmu. Je to ale jen jeden z 82 zápasů. Kdo si myslel, že všech 82 vyhrajeme, tak tomu se omlouvám," dodal Wade, dlouholetý tahoun Heat a pamětník titulu z roku 2006.

V dalším utkání dokázali obhájci trofeje Los Angeles Lakers díky zlepšení ve druhém poločase přestřílet na domácí palubovce Houston 112:110. Zářilo především duo Pau Gasol, Kobe Bryant, které se postaralo o rovnou polovinu bodů. V hostujícím dresu se po více než roční pauze objevil čínský pivot Jao Ming, jenž stihl za 23 minut na hřišti devět bodů a 11 doskoků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články