Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkáři vstupují do bojů o ME, čeká je Řecko

Zlín - Vstupní zápas do kvalifikace mistrovství Evropy čeká dnes večer české házenkáře, kteří se ve Zlíně střetnou s Řeckem. Národní tým obsadil na minulém šampionátu osmé místo, ale pak se neprobojoval na mistrovství světa 2011, a tak boj o účast na dalším evropském turnaji bere jako možnou náplast na barážové vyřazení se Srbskem. Vedle středečních zlínských soupeřů v šesté kvalifikační skupině hrají ještě Nizozemsko a Norsko, které je vedle Čechů považováno za spolufavorita na dvě postupová místa. Reprezentace má v tomto týdnu před sebou nejen úvodní duel s Řeckem, ale hned také druhý kvalifikační zápas proti Nizozemsku, s nímž se utká v sobotu na jeho půdě v Almere. Přímý přenos úvodního utkání vysílá ČT4 a web SportŽivě.cz od 20:00.

Část českého výběru se sešla už v neděli, někteří bundesligoví hráči však přijížděli až během pondělí. Na přípravu tak nebylo moc času. I proto musí trenér Martin Lipták vsadit na souhru, která v minulosti nesla úspěch. "Příliš času na přípravu nemáme a také jsem hráčům chtěl na videozáznamu demonstrovat hlavní zbraně nejbližšího soupeře," uvedl Lipták, co šlo stihnout před prvním utkáním.

Už o víkendu varoval, že jeho tým nečeká ve středu na úvod kvalifikačních bojů rozhodně žádná procházka, přestože domácí házenkáři jsou velkými favority a bookmakeři v jejich klopýtnutí nevěří. "Řekům se vydařil přátelský zápas proti Německu. Příliš branek nedali, ale zahráli dobře. Mají zkušené hráče a podcenění by nebylo na místě," prohlásil reprezentační kouč, podle kterého má jeho tým po zklamání v baráži se Srbskem novou motivaci. I proto mužstvo zůstalo pohromadě včetně starších zkušených hráčů.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští házenkáři před utkáním s Řeckem

Šampionát se koná právě v Srbsku, které má stejně jako obhájce titulu Francie účast jistou. Dalších čtrnáct míst obsadí vždy dva nejlepší celky ze sedmi kvalifikačních skupin. Turnaj se uskuteční na počátku roku 2012.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články