Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nymburk porazil Aleksandrovac a v Jadranské lize má třetí výhru

Nymburk - Basketbalisté Nymburka prodloužili vítěznou šňůru v Jadranské lize a po dnešní domácí výhře nad Aleksandrovacem v poměru 70:65 mají na startu soutěže na kontě už tři triumfy. Sedminásobní čeští šampioni téměř celý zápas nad srbským celkem vedli a i přes několik výpadků nakonec výhru před domácími diváky udrželi. Nymburk, kterému 19 vstřelenými body hodně pomohl Simmons, sehraje další utkání příští sobotu v Zadaru. Aleksandrovac na první výhru v sezoně čeká.

Výhra Středočechů mohla být výraznější, domácí vedli v polovině třetí čtvrtiny už o 21 bodů, ale pak po sérii nevynucených chyb a ztrát nechali Aleksandrovac, aby se vrátil do zápasu, a domácí fanoušky, aby se do poslední chvíle báli o výhru. Nymburk přitom dlouho v utkání vládl, hlavně v prvním poločase si hosté nevěděli rady s rychlými brejky. Domácí soupeře trápili i agresivní a pohyblivou obranou, proti níž se těžko prosazoval i elitní kanonýr Chase, který se rozstřílel až v závěru. Srbský celek sráželo i mnoho ztrát, za 30 minut jich nakupil hned sedmnáct.

Když Nymburk ve 25. minutě po střele Simmonse vedl 46:25, zdála se cesta Středočechů k výhře otevřená. Aleksandrovac však předvedl velké vzepětí a závěr se odehrál v jeho režii. Nymburští začali zmatkovat, v útoku přicházeli často o míč po laciných chybách a hosté čtyři a půl minuty před koncem snížili na 51:56, když se v ofenzivě rozehrál k velkému výkonu hlavně Harris.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Nymburk - Aleksandrovac

Nymburk v nejtěžších chvílích ale podržel pivot Petr Benda, tradiční opora týmu. V poslední tříminutovce nasázel šest bodů za sebou. Minutu před koncem Nymburku pomohla i dalekonosná trojka další hvězdy zápasu Simmonse. Výhru domácí v závěru, který poznamenaly problémy s časomírou, udrželi i díky trestným hodům.

ČEZ Nymburk - Igokea Aleksandrovac 70:65 (24:12, 32:23, 50:43)

Nejvíce bodů: Simmons 19, Benda 17, Pumprla 12 - Harris 15, Chase 14, Vitkovac 11. Rozhodčí: Dožai (Chorv.), Petek, Jeršan (oba Slovin.). Trestné hody: 19/12 - 16/30. Fauly: 29:22. Pět chyb: 31. Křemen, 40. Simmons (oba Nymburk). Trojky: 4:3.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články