Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Volejbalisté skončili na MS po prohře s Argentinou desátí

Florencie - Čeští volejbalisté obsadili na mistrovství světa v Itálii desáté místo. Rozhodla o tom dnešní prohra 1:3 v souboji o deváté místo s Argentinou ve Florencii. Desáté místo je nejlepším výsledkem na světovém šampionátu v historii samostatné České republiky. Lépe naposledy skončil ještě československý výběr před dvaceti lety v Brazílii, kde byl devátý. V prvním setu hráči trenéra Jana Svobody chybovali a vůbec se neprosadil Štokr, i když byl nakonec s osmnácti body nejlepším hráčem. Na druhé straně úřadoval Conte. Jen druhá sada přinesla ukázku českého výkonu ze začátku turnaje a snížení na 1:1.

Ve třetí a čtvrté sadě dominovali nad sítí argentinští hráči Conte, Pereyra a Quiroga. České útoky často končily v autu tak, jako při mečbolu, kdy rána z Pláteníkovy ruky těsně minula hřiště.

Češi na šampionátu zazářili v základní skupině výhrou nad Bulhary a v osmifinále smetli Američany, olympijské vítěze z Pekingu. Pak trápili v pěti setech i obhájce titulu Brazilce, ale nakonec jim podlehli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články