Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Ragbisté vstoupili do druhé divize ME výhrou nad Polskem

Praha - Čeští ragbisté zahájili nový ročník mistrovství Evropy Divize 1B výhrou nad Polskem 20:15. Oba týmy na hřišti Tatry Smíchov pod Strahovem položily po dvou pětkách, domácí byli o něco přesnější při kopech. V dalším utkání přivítají svěřenci Martina Kafky 13. listopadu opět v Praze Belgii. Domácí tým zahájil zápas náporem, ale z desetiminutového tlaku nic nevytěžil. Vokrouhlík neuspěl ani ze dvou trestných kopů. Ještě tři minuty před koncem poločasu byl stav 0:0, ale pak Hotowski vystihl při útočné akci českého týmu přihrávku a položil pětku, po které hosté proměnili i kop. Češi ale dokázali ještě před přestávkou vyrovnat - akci celého útoku korunoval položenou pětkou Okleštěk a přesný kop přidal Vokrouhlík.

Stejný hráč pak po změně stran dvěma tříbodovými trestnými kopy poslal domácí do vedení. Soupeř se také jednou trefil z kopu, ale tři minuty před koncem Rohlík nalezl skulinu v polské obraně a prokličkoval s míčem až do brankoviště. Následný kop proměnil Čížek, který vystřídal zraněného Vokrouhlíka. Soupeř ještě stihl zápas zdramatizovat, ale Hotowski svojí druhou pětkou už pouze snížil.

"Poláci v poločase vyměnili celou první řadu roje a hrát proti čerstvým borcům v roji celé utkání, to nám vzalo hodně sil. Vydrželi jsme ale," pochvaloval si český kapitán Roman Šuster. Trenér Kafka byl rád, že se jeho tým držel toho, co s ním v tréninku nacvičil. "Ale nebylo vůbec snadné zvítězit, Poláci byli silný soupeř," řekl Kafka.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články