Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Volejbalisté zdolali Francii a na MS budou nejhůře desátí

Florencie - Čeští volejbalisté porazili ve svém předposledním zápase na mistrovství světa Francii suverénně 3:0 a v sobotu si zahrají o konečné deváté místo s Argentinou. Francouzského soupeře ve Florencii jasně přehráli a vrátili mu pětisetovou porážku z úvodní vzájemné bitvy na šampionátu před dvěma týdny. Své nejlepší umístění v historii samostatné republiky tak čeští hráči vylepší na nejhůře desátou pozici. Zatímco v prvním vzájemném duelu táhl Francii za vítězstvím Rouzier, dnes se na něj čeští hráči nemuseli připravovat.

Obávaný univerzál totiž už několik dnů na šampionátu nehraje s poraněným kotníkem. A ostatní hráče se českým reprezentantům dařilo bránit, celkově byli na síti mnohem úspěšnější než soupeř. V útoku Francouze výrazně bodově předčili poměrem 50:29, na bloku pak 7:5.

Hned první rozehry ukázaly, jak se oba celky perfektně znají, a obrana jasně převyšovala ofenzivu. Dlouhé výměny a vyrovnané skóre byly charakteristické pro úvodní set. Ani jeden z týmů se nedostal do více než dvoubodového vedení, v koncovce pak českým hráčům pomohl vůbec první bodový blok v zápase a eso nahrávače Ticháčka.

Po změně stran se už před prvním technickým time-outem dostali svěřenci Jana Svobody a Milana Hadravy do tříbodového trháku, který pak už jen navyšovali. Lépe si připravovali i realizovali útok a soupeř jim nekladl ani přes řadu střídání větší odpor.

V poklidném tempu bez výkyvů a s lehkostí ve tváři si Češi dokráčeli za pátou výhrou ze svých osmi utkání na šampionátu a stejným způsobem si mohou vychutnat i derniéru na MS v Itálii v sobotu od 21:00 proti Argentině. Po skličujících prohrách s Brazílií a Německem ve čtvrtfinálové skupině se totiž vrátili do pohody a na vítěznou vlnu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články