Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Basketbalisté Prostějova postoupili do Vyzývacího poháru

Prostějov - Basketbalisté Prostějova porazili v odvetě předkola Vyzývacího poháru hosty z Domžale 84:69 a postoupili do hlavní fáze soutěže. První utkání před týdnem ve Slovinsku vyhráli Hanáci 70:62. Prostějov po vyrovnaném poločase rozhodl o výhře zlepšenou hrou po změně stran. Basketbalisté Domžale totiž Orly zaskočili přesnou kombinační hrou a rychlými protiútoky. Domácí tým často chyboval a neprosadil se ani v doskakování. Nerozhodný poločasový stav 36:36 tak stále dával slovinskému Heliosu naději na případný postup.

Tu jim ale po změně stran Hanáci šňůrou patnácti bodů vzali. Soupeř odpadl a více než šest minut nevstřelil koš. Třetí čtvrtinu Prostějov vyhrál rozhodujícím rozdílem 25:6. V závěrečné čtvrtině už tempo opadlo a trenér Prostějova Peter Bálint dal postupně příležitost všem hráčům z lavičky.

"Náš vstup do zápasu nebyl dobrý. Zřejmě přemotivovanost hráčů se odrazila na chybách v obraně. Po změně stran jsme se chytli dvěma přesnými střelami po rychlém přechodu do protiútoku a lehkých koších," řekl Bálint.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články