Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hana Horáková se stala nejužitečnější hráčkou MS

Karlovy Vary - Kapitánka českých basketbalistek Hana Horáková byla vyhlášena nejužitečnější hráčkou mistrovství světa v České republice. Do nejlepší pětky šampionátu se dostala i další domácí reprezentantka Eva Vítečková. Rozhodly o tom hlasy akreditovaných novinářů. Horáková s Vítečkovou byly klíčovými postavami na cestě českého týmu do finále, v němž domácí hráčky podlehly týmu USA 69:89. V All Stars šampionátu zastupuje vítězný celek USA Taurasiová, dále se do něj dostaly Běloruska Leučanková a Lyttleová ze Španělska.

Jednatřicetiletá tahounka Horáková po závěrečném ceremoniálu netajila překvapení. "Když si vzpomenu, že na minulém mistrovství světa byla MVP Penny Taylorová, tak ta byla herně v úplně jiné dimenzi," prohlásila Horáková. "Takže mně přijde, že jsem takhle vůbec nehrála," dodala. Nikdo z týmu neřešil, že by česká kapitánka mohla dostat nejvyšší individuální ocenění na světovém šampionátu. "Řešily jsme vždy každý jeden zápas, ale tuhle cenu ani ve snu. Možná to dneska někdo zmínil, ale bylo to spíš ze srandy," podotkla.

Hana Horáková:

"Chtěla bych hlavně poděkovat za tuhle cenu celému týmu, doktorům, fyzioterapeutům a všem, kteří nás dávali dohromady, ale i holkám, které hrály strašně dobře, a díky nim jsem tuhle cenu mohla vůbec dostat. To není jen o mně, je to o tom, co jsme dosáhly a jak dobře jsme hrály jako družstvo.

Navždycky si budu pamatovat, jak jsme porazily Austrálii, to bylo úplně neuvěřitelný, ty pocity po zápase v šatně, jak jsme tancovaly a úplně maximálně si to užívaly. A teď mám v ruce tu vytouženou medaili a konečně věřím tomu, že jsme opravdu druhé."

Když dostala velký pohár, zatvářila se a zapózovala ale velmi zkušeně. Za zády totiž slyšela jasný pokyn: "Sexy look!" Tvař se sexy, to bylo heslo českých hráček při oslavách. Zavedly ho Irena Burgrová s Petrou Kulichovou. "To bylo naše heslo, někde to viděly v časopisu, tak to zavedly a my to musely povinně trénovat, takže jsme to měly hodně nacvičené," prohlásila Horáková. "Jo, to nám šlo," dodala s úsměvem.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články