Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Korejky porazily Japonky a udržely šanci na postup do play-off

Brno - Basketbalistky Koreje na MS porazily Japonsko 65:54 a po posledním utkání osmifinálové skupiny si udržely naději na postup do play-off. Korejky teď musí spoléhat, že Češky v dalším dnešním zápase porazí Brazíli. Výhra Koreje s Japonskem pro český tým znamená v praxi to, že k udržení třetího místa ve skupině F domácím hráčkám stačí jakékoliv vítězství s Brazílií, ale zajistí jim to i prohra menší než o 15 bodů.

Kdyby totiž Brazílie vyhrála nad českým týmem, měly by Brazilky, Češky a Korejky stejnou bilanci tří výher a tří porážek a o postupujících by rozhodlo skóre v minitabulce ze vzájemných zápasů.

Češkám nahrává jejich vysoká výhra o 31 bodů nad Koreou. Aby svěřenkyně Lubora Blažka přišly o postup do play-off, musely by dokonce prohrát s Brazílií o 61 bodů. Když ale Brazílie prohraje, bude mít na svém kontě jen dvě výhry a Korea půjde do pátečního čtvrtfinále ze čtvrtého místa s bilancí tří výher a tří porážek.



V druhém odpoledním utkání v Ostravě prohrálo Řecko s Běloruskem 70:74 a Řekyně se tak do play-off nepodívají, z postupu se naopak radují jejich dnešní přemožitelky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články