Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Volejbalisté chtějí na MS postoupit ze skupiny

Praha - V první řadě postoupit ze skupiny a případně poprvé v historii samostatné České republiky skončit do dvanáctého místa. S takovým cílem odletěli volejbaloví reprezentanti na mistrovství světa do Itálie. Češi vstoupí do šampionátu sobotním duelem s Francií, pak je čeká Čína a na závěr turínské základní skupiny Bulharsko. Do dalších bojů postoupí tři týmy, přičemž z hlediska příštích soupeřů je samozřejmě lepší být co nejvýše.

"Vyrážíme v dobré náladě a doufáme, že se budeme v dobré taky vracet," řekl trenér Jan Svoboda krátce poté, co do haly ruzyňského letiště napochodovala dvanáctka jeho svěřenců. "Prvořadý cíl je postoupit z co nejlepšího místa ze skupiny a vytvořit si podmínky pro další fázi, pro tříčlennou skupinu," řekl kouč. "Jedeme s tím, že ze skupiny opravdu postoupíme. Naše šance jsou přes Francii a Čínu, na Bulhary ještě nemáme," doplnil nahrávač Lukáš Ticháček.

Na uplynulých dvou šampionátech skončili Češi těsně za elitní dvanáctkou. Letos by teoreticky mohli prorazit výš. "Je to můj sen, ale nemluvím o něm nahlas," svěřil se trenér Svoboda.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští volejbalisté odletěli na MS

Závěrečnou přípravu absolvovali volejbalisté v Olomouci. Některé hráče trápilo nachlazení a zranění, ale trenér věřil, že úderem soboty budou všichni připraveni nastoupit. Sestavu, kterou pošle na Francii, ale neprozradil. "Představu o sestavě máme, ale před sebou ještě den a půl tréninku a uvidíme v sobotu ráno," řekl Svoboda. Francie patří k nevyzpytatelným soupeřům. Má zkušenosti ze Světové ligy a umí zahrát na turnajích. Na loňském ME postoupila až do finále a získala stříbro. "Hrají pořád ve stejném složení, bude to nepříjemný oříšek," dodal Svoboda.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články