Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Basketbalistka Veselá vyhrála se Seattlem WNBA

Atlanta (USA) - Česká basketbalistka Jana Veselá vyhrála se Seattlem zámořskou WNBA. Její tým zvítězil ve třetím finále na palubovce Atlanty 87:84 a celkově v sérii triumfoval 3:0 na zápasy. Seattle ziskem druhého titulu v historii klubu korunoval skvělou sezonu. V základní části vyrovnal rekord soutěže v počtu 28 vítězství a v play-off navíc neprohrál ani jeden ze sedmi zápasů.

Atlantě ke zdramatizování série nepomohl ani výkon Angel McCoughtryové, která nasbírala 35 bodů. V dresu Seattlu byla nejlepší Swin Cashová s 18 body, po patnácti přidaly Camille Littleová a Lauren Jacksonová, která byla vyhlášena nejlepší hráčkou finále.

Veselá odehrála přes sedm minut a zaznamenala tři body a jeden doskok. Šestadvacetiletá hráčka se teď připojí k české reprezentaci, která se chystá na mistrovství světa. Šampionát se uskuteční v Brně, Ostravě a Karlových Varech a začne 23. září.

Seattle se v zámořské soutěži z prvního titulu radoval v roce 2004, poté však pokaždé vypadl v prvním kole. Také u triumfu před šesti lety byla česká basketbalistka, když k vítězství ve finále nad Connecticutem pomohla Kamila Vodičková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články