Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Volejbalisté znají konečnou nominaci na MS

Odolena Voda (u Prahy) - Smečař Michal Hrazdíra a blokař Vladimír Sobotka vypadli ze závěrečné nominace volejbalistů na mistrovství světa v Itálii. Konečnou sestavu trenéra Jana Svobody tvoří dvanáctka hráčů v čele s kapitánem Ondřejem Hudečkem. Trenéři oznámili nominaci na šampionát, do kterého Češi vstoupí 25. září, dnes po sérii přípravných zápasů s Tuniskem. Šampionát začne 25. září, Svobodův výběr bude hrát v Turíně ve skupině E s Francií, Čínou a favorizovaným Bulharskem.

"Snažili jsme se vybrat to nejlepší a nejsilnější, co máme," řekl Svoboda. "Síla družstva je v útočné fázi, v té jsme si dokázali, že co do rychlosti nahrávek a rychlosti útoků dokážeme nejlepším konkurovat. Servis by nám měl pomoci hlavně v obraně, protože ta byla vždycky slabinou týmu. Nejvíc jsme proto pracovali na obranné činnosti a provázanosti obrany na síti a v poli," dodal kouč.

Sobotka nejede, protože v kádru byli kvůli přípravě čtyři blokaři a jeden z nich musel z nominace vypadnout. "Jednoduché to nebylo a nejde to říci jednou větou. Nebylo to na základě jednoho zápasu," řekl Svoboda. V druhém případě se trenéři rozhodovali mezi Hrazdírou a liberem Bencem. "Rozhodli jsme se pro variantu na tři smečaře a specialistu do pole, proto dostal přednost Bence," řekl kouč.

Zdeněk Haník, předseda Českého volejbalového svazu:

"Myslím, že tahle generace má jednu z posledních šancí naplnit to, co naznačila při svých vrcholech v letech 2001 a 2003."

Před čtrnácti dny byli vyřazeni při prvním zužování národního týmu na šestnáctku univerzál Jakub Novotný a smečař Marek Novotný. V týmu chybějí opory Martin Lébl a Michal Rak, které vyřadilo zranění. "Je to ztráta, musíme se s tím vypořádat," řekl kouč.

Závěrečnou přípravu absolvují volejbalisté příští týden v Chocni a ve Svitavách, kde je čeká poslední zápasový test před mistrovstvím světa s týmem Kanady. "Je to silný soupeř, který nás prověří a ukáže nám, jak jsme na tom týden před mistrovstvím," uvedl Svoboda.

Nominace ČR na MS v Itálii:

Nahrávači: Ticháček (VfB Friedrichshafen/Něm.), Zapletal (Bozkurt/Tur.).

Univerzálové: Štokr (Trentino/It.), D. Konečný (Tours/Fr.).

Smečaři: Pláteník (Ankara/Tur.), Popelka (Latina/It.), Hudeček (kapitán, Montpellier/Fr.).

Blokaři: Veselý (Arago de Séte/Fr.), Holubec (Nantes/Fr.), P. Konečný (Tours/Fr.).

Libera: Kryštof (SCC Berlín/Něm.), Bence (Příbram).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články