Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ticháček zařídil výhru volejbalistů nad Tuniskem

Odolena Voda (u Prahy) – Už 22. října odjíždí česká volejbalová reprezentace na MS do italského Turína. Tým pod vedením Jana Svobody a Milana Hadravy se nachází v plném tréninku. V prvním z přípravných zápasů porazili čeští volejbalisté v Odolené Vodě výběr Tuniska 3:2 na sety. První ze tří duelů s tímto soupeřem před mistrovstvím světa rozhodl nahrávač Lukáš Ticháček skvělým podáním v úvodu rozhodujícího tie-breaku.

"Jsem rád za výhru, ale zklamaný z úrovně zápasu. Neudrželi jsme koncentraci celý zápas," řekl asistent trenéra Milan Hadrava. Výběr kouče Jana Svobody začal výborně a soupeře jasně přehrával. Ve druhé sadě ale Češi polevili a sadu ztratili. Stejný obrázek přinesly další dvě sady - volejbalisté nejdříve zapnuli a Tunisko nevědělo, co hrát, aby pak přišlo české uspokojení.

V tie-breaku nasměroval domácí hráče za výhrou Ticháček. Skvělým servisem, i několika esy, zajistil týmu prvních sedm bodů a rozjetí Češi pak povolili Tunisku jen pět bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Česko - Tunisko

Dva měsíce trvá soustředění, které je zaměřeno na fyzickou a herní přípravu. Volejbalisty čeká druhé utkání s Tuniskem ve čtvrtek v Benátkách nad Jizerou a třetí v pátek opět v Odolena Vodě. Po něm trenéři zúží výběr ze čtrnácti hráčů na finální dvanáctku pro MS v Itálii.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články