Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Interligu házenkářek si zahraje osm českých týmů

Praha - Po středeční předehrávce, kterou obstaraly slovenské celky Michalovce a Bánovce nad Bebravou (40:36), se naplno rozběhne interliga házenkářek. Společná česko-slovenská soutěž se nově odehraje se 14 týmy, mezi nimiž má s osmi účastníky převahu česká strana. Dosud hrálo interligu po šesti družstvech z každé země.

Sestavu českých týmů doplnily Most, který si ještě před rozšířením pole účastníků zajistil postup z baráže proti Jindřichovu Hradci, a Poruba jako druhý tým první ligy. Jindřichův Hradec zůstal díky květnovému rozhodnutí vedení soutěže sestupu uchráněn.

Prakticky nic se naproti tomu nezměnilo na hracím systému, a tak v základní části, která potrvá do 9. dubna 2011, se každý klub utká s každým ze soupeřů doma a venku. Po 26 kolech začne v obou zemích odděleně play-off vždy nejlepších čtyř týmů o českého a slovenského mistra.

Ti budou známí nejpozději 25. května, na kdy jsou naplánované případné páté zápasy obou finálových sérií. Tituly obhajují Slavia Praha a ŠKP Bratislava. Zbývající čtyři české týmy si zahrají systémem každý s každým o udržení, do tabulky se jim započítají i vzájemné zápasy z dlouhodobé části. Nejslabší celek přímo sestoupí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články