Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Turci kráčejí domácím šampionátem suverénně, Portoriko přehráli 79:77

Istanbul – Turečtí basketbalisté nezaváhali ani ve čtvrtém zápase základní skupiny C a vyhráli 79:77 nad Portorikem. Domácí hráči po prohrané první půli měli ještě minutu před koncem zápasu devítibodový náskok, ale taktickými chybami o něj téměř přišli. Závěrečné sekundy se proměnily v nečekané drama. Portoričané měli v posledním útoku šanci na vítězství, ale střela zpoza tříbodové hranice si cestu do koše nenašla. Turci si tak pojistili vedení ve skupině, Portoričané budou muset o postup ještě bojovat v zápase s Pobřežím slonoviny.

Čína v ankarské skupině podlehla Rusku 80:89 a její vyhlídky na osmifinálovou účast povážlivě klesly. V posledním kole ji totiž v pátek čekají dosud neporažení domácí reprezentanti. Asijský tým sice vyhrál poločas a v závěrečné čtvrtině ještě vyrovnal na 73:73, pak už ale ruským útokům nestačil čelit.

Srbský basketbalista Nenad Krstič se po třízápasovém trestu za bitku v přípravném zápasu s Řeckem vrátil do sestavy národního týmu a v dnešním utkání skupiny A na mistrovství světa pomohl porazit Austrálii 94:79. Sedmadvacetiletý pivot Oklahomy zaznamenal 14 bodů a deset doskoků. Srbové si třetí výhrou zajistili postup do osmifinále šampionátu.

Němci si osmifinále nezahrají

Němečtí basketbalisté prohráli na mistrovství světa s Angolou 88:92 po prodloužení a ztratili šanci postoupit do osmifinále. V dramatickém utkání favorizovaný německý celek dlouho dotahoval ztrátu, ve čtvrté čtvrtině naopak přišel o desetibodové vedení a v prodloužení se už nevzpamatoval.

Záznamy utkání sledujte zde:

Čína - Rusko

Turecko - Portoriko

Američané neměli vážnější problémy s Íránem, který porazili 88:51 a získali jistotu, že do play-off půjdou z prvního místa. V utkání tak zaujala i změna v oblečení roztleskávaček, které na sobě tentokrát měly dlouhé kalhoty a bílá trička. V předchozích zápasech byly totiž dívky oděny mnohem skrovněji a íránští funkcionáři se museli při jejich vystoupení odvracet. Podle islámských pravidel totiž smí být jedinou odhalenou částí ženského těla obličej.

Vedle Turků a Američanů zatím šampionátem procházejí bez porážky také týmy Argentiny a Litvy. Základní část turnaje skončí ve čtvrtek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články