Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Ředitel ME basketbalistek Konečný: Úroveň se vyrovnává, divácky je to dobře

Praha – Evropský šampionát basketbalistek, který hostila Praha a Hradec Králové, je minulostí. Zatímco z triumfu se radují Španělky, organizátoři mohou začít bilancovat. Přestože české hráčky skončily už v základní skupině, diváci na mistrovství nezanevřeli a i v O2 areně přišla na vyřazovací boje solidní návštěva.

Španělské basketbalistky
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Je to škoda, určitě to mrzí, protože jsme se na O2 arenu všichni těšili," podotkl ředitel ME basketbalistek Michal Konečný k českému neúspěchu.

Češky skončily ve skupině na posledním místě a k účasti ve čtvrtfinále měly daleko. "Přichází výměna generací. Ty, které byly tahounkami týmu, končí. Máme mladé hráčky. Potřebujeme dva tři roky, než nám dorostou, aby se zapojily do seniorské kategorie, a dostali bychom se tam, kam bychom chtěli," pronesl Konečný. "Cesta středisek a individuální práce s hráčkami je dobrá, ale chce to čas," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Ředitel ME Konečný: Ženský sport táhne

Přesto přese všechno i na boje, které hostila velká pražská O2 arena, dorazilo mnoho nadšených diváků. Dopomohl tomu jistým způsobem i občas trochu nečekaný průběh šampionátu – brzký konec obhájkyň titulu ze Srbska či belgický bronz. "Sportovní úroveň se vyrovnává. Divácky je to dobře, ženský sport táhne," zhodnotil Konečný.

Zkušený šéf organizátorů připustil, že oproti minulým basketbalovým akcím, které Česká republika pořádala, se podmínky změnily. Důraz klade FIBA hlavně na marketingové záležitosti. "Manuál ztloustl. Oproti minulému šampionátu byl velký požadavek na propagaci," přiblížil Konečný, který v první řadě děkoval všem dobrovolníků a kolegům, kteří se o pořádání velké sportovní akce zasloužili.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články