Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Finále bude mezi Španělskem a Francií. Oba týmy jasně postoupily

Praha - Finále evropského šampionátu uvidí duel Španělek s Francouzkami. Prvně jmenované v semifinále vyřadily Belgii (68:52), francouzské hráčky si poradily s Řekyněmi (77:55). Ve hře byly ještě dvě poslední volné vstupenky na mistrovství světa, které si zajistily Lotyšky a Turkyně. Finále sledujte v neděli od 20:15 na ČT sport a webu ctsport.cz, zápas o bronz od 18:00 pouze na webu.

Radost španělských hráček
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Španělsko - Belgie 68:52

Španělské basketbalistky splnily svou úlohu a v jednostranném duelu porazily své belgické soupeřky o šestnáct bodů. Jisté je, že jestli svůj výkon zopakují i ve finále, budou to mít jejich protivnice složité. A to bez ohledu na to, zda půjde o řecké, či francouzské basketbalistky.

Belgie patřila k nejpříjemnějším překvapením turnaje, ale v semifinále už na silné Španělky nestačila. A to zejména proto, že se favoritkám podařilo eliminovat silné pivotky Emu Meessemanovou a Ann Wautersovou, které dohromady daly jen devět bodů. Belgie naopak neměla recept na Albu Torrensovou, jež svůj tým táhla do finále 20 body a 10 doskoky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Španělsko - Belgie

Řecko - Francie 55:77

Řekyně se ze začátku držely, a dokonce vyhrály druhou čtvrtinu. Zcela však propadly v závěrečné čtvrtině, kterou po hádkách se sudími prohrály o propastných sedmnáct bodů, což zapříčinilo výraznou porážku. Francouzky tak ve finále čeká Španělsko, o bronz se řecký tým utká s Belgií.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam utkání Řecko - Francie

Lotyšsko - Itálie 68:67

V zápase plném zvratů se v závěru nakonec radovaly Lotyšky. Po první vyrovnané čtvrtině a stavu 18:18 se zápas zvrhl do atraktivní střelecké přestřelky. Italky se nejprve dostaly do vedení 29:18, které se však do poločasu snížilo na 42:37 a ve třetí části už Lotyšky skóre obrátily. Závěrečné dějství nabídlo přetahovanou o konečné vítězství, šťastnější byly basketbalistky Lotyšska, které přečkaly i závěrečný pokus Italek.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam utkání Lotyšsko - Itálie

Turecko - Slovensko 72:56

Zpočátku vyrovnaný zápas se zlomil ve třetí čtvrtině, kdy si slovenské hráčky nechaly utéct soupeřky z průběžného skóre 28:32 do náskoku 39:57, který si v závěru Turkyně pohlídaly a došly si pro jasnou výhru o 26 bodů. Turkyně se tak mohou těšit z postupu na mistrovství světa stejně jako Lotyšky.

"I tak se povedlo slovenský basketbal zviditelnit a beru to pozitivně. Je pravda, že dnes nám to moc nevyšlo, ale musíme ocenit sílu Turecka. Ty hráčky jsou někde jinde, mají mnohem kvalitnější ruku, daleko zkušenější tým. My jsme nejmladší tým na šampionátu. Máme tři zkušené hráčky a zbytek jsou ty mladé a nezkušené," řekl Svoboda.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam utkání Turecko - Slovensko

Mistrovství Evropy basketbalistek v Praze:

O 5. až 8. místo:

Lotyšsko - Itálie 68:67 (18:18, 37:42, 53:53) Nejvíce bodů: Vitolová a Putninová po 15, Šteinbergaová 13, Basko-Melnbardeová 11 - Zandalasiniová 25, Sottanaová 13, Masciadriová 9.

Turecko - Slovensko 72:56 (16:9, 32:28, 57:39) Nejvíce bodů: Hollingsworthová 20, Albenová a Canitezová po 15 - Bálintová 12, Vyňuchalová 9, Růžičková a Jurčenková po 8.

Semifinále: 

Španělsko - Belgie 68:52 (20:11, 36:21, 52:33) Nejvíce bodů: Torrensová 20, Lyttleová 9, Nichollsová, Xargayová a Cruzová po 8 - Vanloová 11, K. Mestdaghová 9, H. Mestdaghová 8.

20:30 Řecko - Francie

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články