Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ministr Kuba se domluvil s ČOV na vzájemné spolupráci

Praha – Na dalším pokračování spolupráce, kterou rozvíjeli během olympijských her v Londýně, se dohodli zástupci Českého olympijského výboru (ČOV) a Ministerstva průmyslu a obchodu. Ministr Martin Kuba a předseda ČOV Jiří Kejval si potvrdili oboustranný zájem o další spolupráci při podpoře českého sportu a propagace českých firem v zahraničí. Konkrétní podobu programu vzájemné kooperace ani jedna z institucí nezveřejnila.

"Český dům v Londýně jasně ukázal, že se Česká republika může efektivně prezentovat a spojit zdánlivě vzdálené světy – sport a průmysl. Se zástupci Českého olympijského výboru bychom tedy rádi navázali projektem, který bude podporovat český průmysl v zahraničí. Tato průběžná spolupráce pak vyvrcholí na sportovních událostech typu olympijských her," uvedl ministr Martin Kuba.

"Pevně doufáme, že tímto sport pomůže českému hospodářství a zpětně i české hospodářství pomůže českému sportu, který dnes těžko shání peníze," věří Kejval.

Ministerstvo průmyslu otevřelo během olympijských her v Londýně v Českém domě takzavou Ministry of Industry and Trade Business Zone. České firmy zde měly svůj vyhrazený prostor, kde mohly navazovat nové obchodní vztahy a pořádat jednání se svými partnery. V prostoru s názvem Creative Industry představilo ministerstvo český průmyslový design. To vše v rámci projektu Česká stopa 2012.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články