Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Medailisté z časovky bojovali v silničním závodě

Londýn - Na paralympijských hrách v Londýně se dnes všichni tři čeští medailisté z cyklistické časovky představili v silničním závodě. Tereza Diepoldová skončila čtvrtá. Jiří Ježek byl v závodě na 80 kilometrů sedmý a Jiří Bouška devatenáctý. Čtvrté místo obsadil mimo jiné také plavec Jan Povýšil na znakařské padesátce.

Jiří Ježek
zdroj: Isifa

Jiří Ježek ztratil na vítězného Ukrajince Dementěva 16 vteřin a ze svého posledního paralympijského výsledku v Londýně rozhodně nebyl nijak zklamaný. "Přijel jsem na sedmém místě, což je asi to nejlepší, čeho jsem v této konkurenci mohl dosáhnout, porazili mě kluci, kteří mají drobný handicap ruky a jinak mají zdravé nohy. Tam já si nemůžu klást vyšší cíle," myslí si český cyklista.

Také Jiří Bouška měl závod výborně rozjetý, jeho naděje definitivně zmařila chyba pořadatelů a následný pád. "Bylo to v okamžiku, kdy se začal rozhodovat závod a pro mě už pak byla v podstatě nulová šance nějakým způsobem ztrátu dohnat," řekl Bouška po závodě.

Tereza Diepoldová dnes dlouho sahala po své druhé cyklistické medaili z paralympijských her, ale nakonec jí unikl i bronz. Majitelka stříbra ze středeční časovky obsadila čtvrté místo v silničním závodu, od cenného kovu ji dělilo 37 sekund.

Povýšil bojoval o medaile na 50 m znak třídy S4 i s krajanem Arnoštem Petráčkem, který vyhrál dopolední rozplavby a vytvořil v nich nový evropský rekord (45,16). Ve finále se ale na pódium neprosadili, Petráček byl hned za Povýšilem pátý.

Česká výprava má zatím na londýnské paralympiádě deset medailí (1-6-3). Před čtyřmi lety po žních v Pekingu přivezla celkem 27 kovů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články