Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Den první - paralympijské momentky

Londýn - Konec čekání, vzhůru do boje! Letní paralympijské hry v Londýně mají za sebou první den soutěží. I členové české výpravy už zasáhli do úvodních jízd, rozplaveb, kvalifikací či zápasů základních skupin čtyř sportovních odvětví. V dráhové cyklistice, plavání, lukostřelbě a stolním tenisu.

Nejlépe se dařilo Davidu Drahonínskému v kvalifikaci lukostřelby kategorie W1, kterou vyhrál výkonem 662 bodů. V kategorii Open patří Leoši Bartošovi sedmé místo, nejlepší z žen s reflexním lukem je zatím Markéta Sidková na čtrnácté příčce. O tom, kdo z našich osmi lukostřelců (pěti mužů a tří žen) bude bojovat případně i o medaile, však rozhodne až páteční nemilosrdná eliminace.

Bez ztráty setu dokončil svůj první zápas stolní tenista Ivan Karabec, paralympijský vítěz ze Sydney v kategorii stojících handicapu 10. Snaživého Poláka Sebastiana Powrozniaka porazil po setech 11:8, 11:8 a 13:11. Debutant na hrách, vozíčkář Jaroslav Hadrava, svedl vyrovnanou bitvu s Korejcem Kimem a prohrál v pěti setech. A Zbyněk Lambert dlouho vzdoroval obhájci vítězství v kategorii stojících 7 z Pekingu, sebevědomému Němci Wollmertovi, kterého obral o první set a ve druhém neudržel slibné vedení.

Do finále se ve čtvrtek nepodařilo postoupit žádnému z plavců (Coufal, Zahradníková, Fričová), mimo nejvyšší příčky zůstali i cyklisté Stark a Koblasa v závodě na 1 km s pevným startem tříd 1 až 3, či sympatická Tereza Diepoldová, která zasáhla do programu letní paralympiády v Londýně jako vůbec první členka naší výpravy v půl desáté dopoledne.

To všechno byl ale jen malý předkrm toho, co teprve přijde. Už dnes pojedou o medaile Jiří Ježek s Jiřím Bouškou v individuální časovce na jeden kilometr. A první disciplíny nabídne rovněž lehká atletika.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články