Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Dal jsem svůj život bohu do rukou, tvrdí zklamaný Veselý

Londýn - To nebyl povedený závod, mohl si po olympijském finále říct oštěpař Vítězslav Veselý. Platil za velkého favorita na medaili, dokonce na tu nejcennější, kvalifikaci totiž vyhrál s přehledem, ale dnes vůbec neměl svůj den. Nedokázal si během skoro třídenního čekání na závod naladit hlavu na zlaté myšlenky.

Vítězslav Veselý v Londýně
zdroj: ISIFA

Mezi kvalifikací a finále byly dva volné dny poprvé. I to mohlo mít vliv na jeho výkon. "Jsou to skoro tři dny, kdy je tělo ve strašným zápřahu. Asi to šlo ale nastavit jinak," podotkl.

Říkal si, že v kvalifikaci hodil daleko, že může být klidný. "Ale tělo ten závod cítí, cítí tu šanci. A to tělo neoblafnete. Tak silnou mysl nemám," uvedl. "Nenaladil jsem si hlavu, aby to dobře dopadlo," pravil.

Vítězslav Veselý: Já jsem věřící člověk a dal jsem bohu svůj život do rukou. Bylo to pro mě dobře, že to tak dopadlo. Nevím k čemu, ale to se uvidí. Rozhodně se to snažím brát s nadhledem, není to celý svět. Ale určitě to je zklamání, protože člověk neví, co bude, a už se taková šance nemusí opakovat.

Už při rozcvičení cítil, že to není všechno v pořádku. Navíc při jednom z tréninkových pokusů zakopl a málem upadl. "To mě nerozhodilo, to se občas stává, ale možná to byla ukázka toho, že to není úplně ono," přiznal.

V závodu se pak snažil něco změnit. "Jak to udělat, aby to odletělo. Když to jde, tak si užíváte závod. Ale to dnes nešlo," uvedl.

I kouč Jan Železný Veselému řekl, že neměl svůj den. "I kdybych to nechytil super, tak k medaili by se dohodit dalo. I na to zlato, nebylo to daleko," litoval.

"Honza (Železný) se mě snažil trochu ukočírovat, aby to odletělo, že k tomu běžím rychle, že jsem tam nedostal rameno. Přesně to, co jsem udělal v kvalifikaci, dneska nešlo. Ale snažil jsem se," řekl.

Zázraky se dnes ale neděly. První hod v kvalifikaci se dnes neopakoval. "Teď už to je bláhová představa, že to tak mělo být. Bylo by to pěkný, to už jsem si říkal po kvalifikaci. To mělo přijít prvním hodem ve finále a bylo by hotovo," poznamenal.

Že vyhrál neznámý oštěpař z Trinidadu, to podle Veselého jen potvrdilo oštěpařskou nevyzpytatelnost. "Vidíte, jak je to šílené. Na to by asi byl pěkný kurz," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články