Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Australanky získaly bronz, olympijskou medaili mají popáté v řadě

Londýn - Basketbalistky Austrálie získaly na olympijských hrách v Londýně bronzovou medaili. V dnešním duelu o 3. místo porazily 83:74 Rusko, které po dvou bronzech z Pekingu a Atén tentokrát vyjde naprázdno. Austrálie vybojovala cenný kov pod pěti kruhy popáté za sebou.

Basketbalistky Austrálie
zdroj: ISIFA

Australankám pomohla především velmi přesná střelba, když měly úspěšnost 63 procent při pokusech za dva body. Kompenzovaly tím velké množství ztrát, ale na stejný počet proměněných střel jako Rusky potřebovaly o 19 pokusů méně. Navíc častěji střílely trestné hody.

V úvodu se hrálo vyrovnaně, v závěru první půle ale začala Austrálie unikat. Rusky sice ještě snížily na 35:38, ale pak přišla rozhodující desetibodová šňůra hráček z Oceánie, které utekly až na 17 bodů a náskok už nepustily.

Austrálii nevadilo ani to, že se dnes nedařilo pivotce Elizabeth Cambageové, která si připsala jen tři body. Skvěle ji zastoupila Lauren Jacksonová, s 25 body nejlepší střelkyně zápasu. Vydatně jí sekundovala i rozehrávačka Kristi Harrowerová s 20 body. Z Rusek jim konkurovala jen Becky Hammonová s 19 body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články